De afgelopen week ben ik, zoals de bedoeling was, begonnen met de hele serie van Karl May te lezen. Met ´serie´ bedoel ik een Duitstalige serie bestaande uit 74 boeken. In totaal heeft Karl May nog wel meer geschreven. Er is dan ook een serie die nog steeds aangevuld wordt. Maar van die serie heb ik slechts enkele boeken. Helemaal aanschaffen wordt een beetje duur. Die serie van 74, die ik heb, heb ik tijdens een studiereis naar Duitsland gekocht, alweer zo´n 25 jaar geleden. Ik heb alles al wel gelezen, maar nog niet op volgorde. Nu gaat in dat laatste dus verandering komen. Winnetou Band I is het begin.

Ik heb nog niet zo heel veel tijd gehad om te lezen, mede omdat de vriendin van Hilko uit Canada over was. Zo zijn we woensdag naar het Openlucht Museum geweest (in plaats van varen op de Weerribben, wat bij het weer van die dag niet zo prettig zou zijn geweest). We hebben ons met z’n allen prima vermaakt ook al was het ook daar nat. Maar mede door de regen was het er niet druk en konden we dus zonder gedoe van alles bekijken en ook veel gesprekken voeren met medewerkers in het park. Emilie vond het net als wij erg leuk en interessant, dus een goede keuze.

Vanmiddag brengt Hilko Emilie weer naar het vliegveld. Daar moeten ze voor even afscheid nemen, maar de volgende reis is alweer geboekt. In september gaat Hilko naar Canada toe. Gedurende de afgelopen dagen hebben ze voor die reis ook al plannen gemaakt. Dan gaan ze ook wat meer van Canada bekijken. Onder andere Toronto staat dan op het programma, alsmede een natuurpark. Ze zullen zich vast vermaken.

Overigens is het nog niet gedaan met bezoekers uit verre landen. Over een kleine week komt Toni, een nicht van Charlotte uit Seattle, een paar dagen bij ons op bezoek. Allemaal wel goed voor het onderhouden van het Engels. En ook dan zal ik vast wat minder lezen in Winnetou.

Morgenmiddag staat ook de start van wat anders op het programma. Dan speelt PEC Zwolle de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen en daar ga ik samen met Erik naartoe. Eens kijken hoe de ploeg het doet na een moeilijk seizoen, waarin handhaving pas erg laat werd bewerkstelligd. Maar de veranderingen tot nu toe geven wel vertrouwen. Natuurlijk is het nog afwachten welke spelers nog meer binnenkomen en/of vertrekken, maar je zou zeggen dat het komende seizoen beter zou moeten verlopen dan het afgelopen seizoen. Morgen dus de eerste kans het team aan het werk te zien en de aanwinsten te beoordelen.

Gepubliceerd 30-6-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in