Zoals vorige week al gemeld, had ik afgelopen zaterdag de reünie van mijn lagere school (voor de jongeren onder ons: de lagere school bestond uit wat nu de groepen 3 tot en met 8 worden genoemd). Eerst was er de gelegenheid om de Geert Grote School te verkennen, daarna was er een diner en een reüniefeest in Urbana.

Samen met Erik ben ik er geweest. De school was aan de ene kant flink veranderd, aan de andere kant konden we de lokalen wel herkennen. Naast een nieuw gedeelte (en een gymzaal op de plek waar wij vroeger voetbalden) viel natuurlijk vooral de nieuwerwetse indeling van de lokalen op. Alhoewel, nieuwerwets: die indeling is al weer een hele tijd zo. Volgens mij is niet zo lang nadat wij van school gingen de boel aangepast aan nieuwe educatieve regels.

Maar zoals gezegd, de oppervlakte van enkele lokalen was nog exact zoals een kleine 50 jaar geleden. En dat gaf wel wat herinneringen, onder andere over de plaats waar de extra boekjes stonden die we konden pakken als we met het gewone werk klaar waren. Ik was vrij veel extra aan het rekenen. Dat vond ik toen leuk.

Er waren ook wel enkele klasgenoten van vroeger. Daar heb ik zowel op school als voorafgaand aan het diner op Urbana mee gesproken. De meesten had ik al sinds de middelbare school niet meer gezien (een groot deel was na de lagere school ‘meegegaan’ naar het TaK). Een enkeling herkende ik nog wel, anderen totaal niet. Maar dat maakte niet uit, het was weer even gezellig. Mijn vriendjes van toen waren er niet.

Ook heb ik nog met twee mensen gesproken, die ik kende via de radio. Gezien alle ontwikkelingen bij RTV ZOo (sinds gisteren RTV Zwolle FM) was er natuurlijk genoeg te bespreken. Alle twee waren ze trouwens al weg bij RTV ZOo, de één al enkele jaren, de andere sinds een paar maanden. Na zo’n gesprek, vlak na het diner, bleken mijn klasgenoten weg te zijn. Ik heb nog wat foto’s van vroeger bekeken en korte gesprekjes gevoerd en rond elf uur was ik thuis.

Tijdens de reünie speelde PEC Zwolle in Rotterdam tegen Feijenoord. Via de telefoon van Erik hielden we bij wat er gebeurde. En dat was voor PEC Zwolle prima, een 0-0 in Rotterdam is altijd goed. Vooral de laatste paar minuten waren we uiteraard extra gespitst op de telefoon, maar toen het afgelopen was, waren we ook zeer tevreden met het resultaat. Hopelijk kunnen ze het goede spel voorttrekken tegen NAC dit weekeinde.

Gepubliceerd 20-10-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in