Gisteravond heb ik meegedaan aan de ‘Roze Pubquiz’, samen met nog een paar anderen van GroenLinks. Deze pubquiz werd georganiseerd door de VVD Zwolle. De tijd (donderdag 16 mei) was niet toevallig: volgende week zijn de Europese verkiezingen en dezelfde avond was de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. De vragen waren deels eenvoudig, deels lastig voor mij. Met name op de vragen over het songfestival zelf, de liedjes in emoji-vorm en de muziekstukjes leverden voor mij veel problemen op. Maar gelukkig hadden we een goed samengesteld team, dus gingen ook die heel goed. Uiteindelijk werden we tweede op een kleine achterstand van het winnende team. Wat wel jammer was, was dat twee van mijn sterkere punten, te weten geschiedenis en Europa, uit de quiz werden geschrapt.

De twee hoofddoelen van de avond voor de organisatoren, proberen stemmen te winnen voor de VVD en kijken naar het Eurovisie Songfestival, waren niet aan mij besteed. Ik zou bijna zeggen uiteraard niet. Dat eerste lijkt me echt duidelijk. Maar ook het songfestival trekt mij helemaal niet meer. Er zijn weinig tot geen ‘gewone’ liedjes meer, de zangkwaliteit is vaak ver te zoeken en veel wordt erg overdreven gepresenteerd. Nadat dan ook de uitslag van de quiz gepresenteerd was (zo’n vier liedjes in het songfestival) ben ik weggegaan.

Het was wel gezellig. Het was een breed samengesteld publiek, met slechts weinig politieke kandidaten. Wij waren er namens GroenLinks, D66 gaf acte de presence en uiteraard was de VVD ruim vertegenwoordigd. Maar de andere partijen blonken uit door afwezigheid. Toch waren er zo’n tien groepen van gemiddeld vier personen. En voor de duidelijkheid: er was ook iets om voor te strijden, namelijk meevaren op de Zwolle Pride-boot tijdens de Gay Pride in Utrecht. Dat liepen wij dus net mis. Scheelt mij echter weer de vraag of het wel of niet zou lukken qua energie.

Inmiddels is het vrij vaste prik dat wij met GroenLinks meedoen aan pubquizzen. En ook vrij vast maak ik deel uit van het team. Het hangt een klein beetje van het onderwerp af, maar zeker als er geschiedenis, Zwolle en dat soort zaken op het programma staan, kan ik ook een aardige bijdrage leveren. Ik ben benieuwd wanneer de volgende quiz zal zijn.

Gepubliceerd 17-5-2019

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in