Gisteravond eindelijk weer een vergadering van de GroenLinks-fractie bijgewoond. De afgelopen twee weken lukte dat niet vanwege een andere vergadering en een wedstrijd van PEC Zwolle. En toevallig gaat het volgende week ook al niet, omdat er dan nog een andere vergadering gepland staat. Maar gisteravond ging het dus wel.

We hebben eerst gesproken met iemand van de gemeente over Initiatiefrijk Zwolle. Was goed om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen, maar ook om de gedachten en opmerkingen van GroenLinks daarover te horen. Zoals zo vaak kwam bij mij de gedachte naar boven om een documentaire te maken bij RTV ZOo over dit onderwerp. De kans is niet groot, dat dat ook daadwerkelijk gebeurt, maar je weet nooit.

Ook hebben we de begrotingsvergadering van de gemeenteraad van vandaag voorbesproken. Dat aan de hand van de concepttekst van fractievoorzitter Patrick. Zoals gewoonlijk was men vol lof, al waren er uiteraard ook enkele verbetervoorstellen en opmerkingen die Patrick deden besluiten de tekst aan te passen. Voor de zekerheid: uiteraard hadden enkele mensen ook al eerder aan de tekst geschaafd, het was, is en blijft een gemeenschapsverhaal.

Daarna werden ook nog de diverse amendementen besproken, die vandaag allemaal langs komen. Maar dat heb ik niet meer bijgewoond. Na zo’n twee uur aanwezig te zijn geweest, wat al wel lang was voor mij, ben ik naar huis gegaan om nog even te ontspannen.

Volgende week kan ik dus niet bij de fractievergadering zijn, maar daarna verwacht ik weer vele weken wel aanwezig te zijn. Het is en blijft een voor mij vrij eenvoudige ‘oefening’. Ik bereid amper tot niet voor en reageer vooral op wat er gezegd wordt. En toch wordt mijn inbreng steeds weer gewaardeerd. Dat motiveert toch wel om te blijven komen. Ik denk af en toe wel eens of ik er niet beter mee kan stoppen, maar de steeds weer positieve reacties zorgen ervoor dat ik blijf.

En het is naar mijn idee trouwens sowieso goed om in de politieke omgeving te blijven. Rond de vergaderingen spreek ik af en toe ook wel met andere mensen die in de politiek actief zijn. En van allerlei partijen. Zoals gisteren nog bij het koffieapparaat met iemand van D66, die ik persoonlijk nog niet kende en onterecht beschuldigde van pas kort lid zijn van de raad. Ik haalde duidelijk twee personen door elkaar. Al vond zij het helemaal niet erg, uiteraard heb ik mij toch verontschuldigd.

Gepubliceerd 11-11-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in