Spandoek PEC Zwolle
De Zwolse supporters hadden er zin in

Dit verslag is ook te vinden op het Keuken Kampioen Divisie-gedeelte op deze website, met nog veel meer info over de wedstrijd. Klik daarvoor op één van de links rechts op deze pagina. Maar voor de volledigheid plaats ik het ook hier.

Een moeizame maar goede overwinning voor PEC Zwolle. De Graafschap wist de opbouw van PEC Zwolle goed te ontwrichten door steeds ook op de verdedigers te dekken. Maar door twee momenten uit dode spelmomenten (een corner en een vrije trap) wist PEC Zwolle toch de overwinning te pakken met 2-1. En er hadden meer doelpunten in gezeten.

Voor aanvang van de wedstrijd hadden beide supportersgroepen fraaie spandoeken gemaakt. Twee Zwolse idioten wilden het spandoek van De Graafschap vernielen, maar werden gelukkig snel door politie en beveiligers weggehaald. Hopelijk zijn ze het stadion ook uitgezet.

PEC Zwolle begon de wedstrijd met Tomislav Mrkonjic, maar zonder Lennart Thy. Thy was ziek en werd vervangen door Chardi Landu, die in de oefencampagne een paar goede wedstrijden had laten zien. Helaas kwam dat er in deze wedstrijd niet goed uit. Maar daarover later meer.

Meteen vanaf het begin zat De Graafschap er flink op. De verdedigers van PEC Zwolle hadden weinig tot geen ruimte om rustig op te bouwen. Alle Zwolse spelers werden prima gedekt door De Graafschap en konden zich ook slecht vrij maken.

Het was dus wachten op de kleine kansen die zich voordeden. En in de 34e minuut kwam die kans. Uit een hoekschop wist Thomas van den Belt de bal binnen te koppen en zo de 1-0 te scoren. En daar bleef het ook bij in de eerste helft. Mrkonjic kon slecht zijn stempel op de wedstrijd drukken. Hij had waarschijnlijk nog iet te veel last van de blessure waardoor hij zo’n anderhalve week uit de roulatie was. En Landu was vooral achter de bal aan het hollen zonder resultaat.

In de tweede helft kwam er iets meer ruimte en kwamen er dus ook meer kansen. Vooral een kans van Landu was erg groot. Hij ging alleen op de keeper af en leek de hoek voor het uitkiezen te hebben. Maar hij schoot slordig en naast.

PEC Zwolle leek de prijs te moeten betalen voor het missen van deze en nog wat andere kansen. In de 76e minuut wist invaller Charlison Benschop de gelijkmaker te scoren. Maar al twee minuten later kon Tolis Vellios, die een goede wedstrijd speelde, een vrije trap met het hoofd tot doelpunt promoveren.

Natuurlijk werden de laatste minuten spannend, maar Jasper Schendelaar wist zijn goal verder leeg te houden. Dus een eindstand van 2-1 en de eerste drie punten voor PEC Zwolle in deze competitie. Vrijdag is de volgende wedstrijd, uit tegen Telstar. Telstar speelt pas mogen de eerste wedstrijd in de competitie tegen Jong Ajax.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in