PEC Zwolle - ADO Den Haag
Na het eigendoelpunt van Bart van Hintum (foto: peczwolle.nl)

Het is dan toch gebeurd. Het eerste verlies van PEC Zwolle. Het was onnodig en met een beetje pech, maar ADO Den Haag wist met 1-2 te winnen in Zwolle. Daarbij hadden ze wel de hulp van Bart van Hintum nodig, die een bal volkomen verkeerd raakte en daarmee voor de 1-2 zorgde. En PEC Zwolle speelde regelmatig te snel en onzorgvuldig om echt gevaarlijk te worden.

Na de eerste paar minuten waarin ADO Den Haag wat beter was, nam PEC Zwolle het heft in handen. Vooral Thomas van den Belt was gevaarlijk, met een door de keeper van ADO Den Haag gestopt schot, een bal op de lat en in de 26e minuut een doelpunt, op aangeven van Apostolos Vellios. Die laatste was zeer regelmatig het aanspeelpunt, na een verre uittrap van keeper Jasper Schendelaar.

Dat geeft ook meteen één van de problemen voor PEC Zwolle aan vrijdagavond. ADO Den Haag lukte het aardig om de opbouw van PEC Zwolle moeilijk te maken. Maar de ploeg uit Den Haag kwam amper gevaarlijk voor het Zwolse doel. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht. Tot de 43e minuut, toen Thomas Verheydt ineens vrij van dichtbij kon binnenschieten.

Door die 1-1 gingen we wat minder positief de rust in, maar toch met het gevoel dat een overwinning nog zeker mogelijk was. En in de tweede helft leek er wederom geen vuiltje aan de lucht. PEC Zwolle had het optische overwicht en ADO Den Haag kon niet gevaarlijk worden. Alleen in de 63e minuut brak de uitploeg over links gevaarlijk uit en stonden ze 2 tegen 1 voor Jasper Schendelaar. De voorzet was echter erg slecht en we reageerden al opgelucht op de tribune, toen Bart van Hintum de bal dus helemaal verkeerd raakte en de bal in het doel verdween. Balen natuurlijk, maar blijven hopen.

Mede met een aantal invallers probeerde PEC Zwolle nog van alles om in ieder geval de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte dus niet. De snelheid was over het algemeen hoog, maar met name de zuiverheid liet nogal te wensen over. De bal werd regelmatig weer in Haagse voeten geschoven en door de aanvallende instelling waren er dan weinig spelers om die ballen te heroveren.

Na 6 overwinningen en 1 gelijkspel was dit dus de eerste nederlaag voor PEC Zwolle. Toch staat de ploeg nog steeds eerste, mede dankzij Roda JC dat in de 89e en 93e minuut doelpunten maakte tegen FC Eindhoven en een 3-3 eindstand wist af te dwingen. Heracles heeft één wedstrijd minder gespeeld en drie punten minder. Die ene wedstrijd spelen ze komende vrijdag tegen Helmond Sport. Als ze met drie of meer doelpunten verschil winnen, dan passeren ze PEC Zwolle. De volgende wedstrijd van PEC Zwolle is over twee weken, dan weer thuis tegen Jong Ajax. Het is afwachten met welke opstelling Jong Ajax naar Zwolle komt.

Voor de details van de wedstrijd kijk via de link rechts op deze pagina.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in