PEC Zwolle
Hoe dan ook, daar zit ik volgend seizoen weer.

Het blijft nog spannend of het PEC Zwolle wel of niet lukt in de eredivisie te blijven. Afgelopen weekeinde gaf weer vrij aardig aan hoe het momenteel loopt. Een prima tweede helft waarin niet gescoord werd en een foutje in de eerste helft waardoor Twente wel wist te scoren. En dus een verliespartij. De concurrenten pakten wel hier en daar punten, zelfs tegen teams waarvan je dat niet verwacht. RKC versloeg Vitesse in Arnhem en Willem II speelde thuis gelijk tegen AZ. Twee uitslagen die je normaal niet verwacht.

Tel daarbij op dat ook Sparta een punt pakte bij NEC en het is duidelijk dat de ontwikkelingen voor PEC Zwolle niet zo gunstig waren. Een klein gelukje was dat PSV tegen Fortuna Sittard wel deed wat het moest doen. Gewoon winnen.

PEC Zwolle staat met 7 wedstrijden te spelen onderaan met 20 punten. Daarboven staat Sparta met 1 punt meer, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. Fortuna heeft 22 punten met 1 wedstrijd minder gespeeld (de wedstrijd tegen Sparta). Dan volgt Willem II op 23 punten.

Het verschil met de nummers 13 en 14 is 7 punten, en dat lijkt bijna onmogelijk meer in te halen. Zeker als je kijkt naar het resterende programma. Drie wedsstrijden zou PEC moeten winnen, namelijk tegen Go Ahead Eagles, Sparta en RKC.  Ook hebben ze een kans tegen FC Utrecht. De andere drie wedstrijden zijn tegen AZ, Ajax en PSV. Natuurlijk laat met name AZ op het moment wat punten liggen en heeft ook Ajax het de laatste tijd moeilijk. Maar ik ga er maar vanuit, dat ze die drie wedstrijden verliezen.

Dat zijn dus 9 a 12 punten die ze nog kunnen pakken. En of dat genoeg is, hangt ook van de andere ploegen onderin af. Als die punten blijven pakken, dan wordt het lastig. Maar dat wil niet zeggen dat ik de hoop al heb opgegeven. Het kan nog steeds en zolang het kan is het het beste om positief te blijven.

Het spel van PEC is in ieder geval hoopvol. Dat moet alleen nog omgezet worden in meer doelpunten. Op de een of andere manier lukt dat nog niet echt. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Go Ahead Eagles, los van de stand op de ranglijst een spannende wedstrijd. Die is over zo’n twee weken.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in