FC Den Bosch - PEC Zwolle
FC Den Bosch - PEC Zwolle (gejuich na het doelpunt van Dean Huiberts) (foto: peczwolle.nl)

Vrijdagavond was ik met 7 familieleden aanwezig in het Mac3Park-stadion. Deze keer niet voor een wedstrijd van PEC Zwolle, maar voor een oefenwedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Schotland. Tegelijkertijd speelde PEC Zwolle uit tegen FC Den Bosch, dus probeerden mijn broer en ik ook daarvan op de hoogte te blijven. De beide wedstrijden bleken aardig op elkaar te lijken. Zowel de Oranjevrouwen als PEC Zwolle speelden een moeizame wedstrijd, maar allebei wonnen ze door doelpunten tegen het einde van de wedstrijd met 2-1.

De Oranjedames vertoonden een grote inzet, maar het spel was niet altijd even zuiver. Soms kan de inzet ook te groot zijn. Maar door het late doelpunt van nieuwkomer Fenna Kalma (in de 87e minuut) wonnen de dames dus wel. Vlak daarvoor had PEC Zwolle de stand in Den Bosch ook op 2-1 (of beter gezegd 1-2) gebracht door een doelpunt van Thomas van den Belt.

Maar de uitslag was niet de enige overeenkomst tussen beide teams. Allebei waren ze redelijk vroeg op voorsprong gekomen, PEC Zwolle in de 5e minuut en de Oranjevrouwen in de 10e minuut. En allebei moesten ze door een verdedigende fout al snel daarna de gelijkmaker slikken, Oranje in de 12e minuut, PEC Zwolle in de 13e minuut.

Omdat ik dus bij de Oranjevrouwen zat, kan ik verder niet zo goed aangeven hoe PEC Zwolle verder speelde. Uit de samenvatting en de berichten bleek wel, dat het spel niet echt soepel was. Zeker in het tweede deel van de eerste helft was FC Den Bosch de bovenliggende partij en kreeg ook een paar kansjes. Na de eerste paar minuten na rust kon PEC Zwolle wel weer meer het heft in handen nemen. Dat leverde geen grote kansen op, tot dus de 85e minuut toen Thomas van den Belt de winnende kon scoren.

Blijkbaar was er rondom dat doelpunt nog wat te doen. Twee spelers van FC Den Bosch waren vanwege een blessurebehandeling van het veld en mochten van de scheidsrechter niet zo snel terug het veld in. En net toen scoorde PEC Zwolle dat doelpunt. Dat vond FC Den Bosch maar niks.

Overigens zou je ook wat kunnen zeggen over het doelpunt van FC Den Bosch. Terwijl de scheidsrechter nog bezig leek met Younes Taha nam FC Den Bosch de vrije trap al en kwam Thomas Beelen verkeerd uit bij een trap terug of over de goal, waardoor hij over Jasper Schendelaar de bal in de goal werkte. Maar gelukkig hoefde daar geen discussie over te ontstaan door de winnende treffer.

Inmiddels heeft PEC Zwolle dus vijf wedstrijden op rij gewonnen. Nog 1 en er is een nieuw record. En nog 2 en PEC Zwolle heeft het aantal overwinningen van vorig jaar geëvenaard (toen wel in de eredivisie). De volgende wedstrijd is vrijdagavond tegen Willem II, dat niet zo goed aan de competitie is begonnen, maar langzamerhand wel wat meer punten bij elkaar schraapt. Vrijdagavond wonnen ze met 1-0 van het teleurstellende ADO Den Haag.

En nog even over die wedstrijd van de Oranjevrouwen. Het was vooral heel luidruchtig op de tribunes. Er was een ander publiek dan normaal bij PEC Zwolle. Bij elke plek was een soort klapper gelegd, waarmee het publiek zo ongeveer de hele wedstrijd bezig was. En het ‘Holland’-geroep ging steeds maar door. Gezellig dus, maar ook was het geen probleem voor mij dat het op een gegeven moment afgelopen was. Het was sowieso een goede oefenwedstrijd voorafgaand aan de beslissende wedstrijd in de kwalificatie voor het WK tegen IJsland. Hopelijk kunnen de dames dan wat rustiger met de kansen omgaan en makkelijker scoren.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in