En weer is er alweer een week voorbij. De tijd gaat snel. Maar daar heb ik al eerder over geschreven. Toch waren er de afgelopen week weer wat zaken, die het vermelden waard zijn. PEC Zwolle haalde de finale van de KNVB-beker, de oude gemeenteraad vertrok en de nieuwe mag nu de stad besturen en bij de TV ging er afgelopen weekeinde wat mis, maar uiteindelijk toch weer goed. Maar even op een rijtje.

Woensdagavond speelde PEC Zwolle de halve finale om de KNVB-beker in eigen huis tegen NEC. Het werd een vrij spannende, niet echt hoogstaande wedstrijd. Alle spelers waren duidelijk doordrongen van de kansen op de finale, zowel bij PEC Zwolle als bij NEC. Over de instelling kon absoluut niet geklaagd worden. PEC Zwolle had (uiteraard) het meeste balbezit, maar lange tijd lukte het niet om door het Nijmeegse cordon heen te komen. Gelukkig voor PEC werkte de doelman van NEC een beetje mee, door vooral bij het tweede doelpunt niet geheel vrijuit te gaan. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Zwolle, dus was er groot feest op de tribunes.

Omdat in de andere halve finale Ajax van AZ won en Ajax dit weekeinde ook nog Twente opzij zette, is de kans levensgroot, dat Ajax kampioen wordt en PEC Zwolle dus sowieso Europa in mag. Dat gebeurt dan voor het eerst. Dit jaar mocht PEC Zwolle niet klagen over de lotingen bij de beker. NEC in de halve finale was eigenlijk de eerste eredivisieclub, die op het pad kwam. Dat was vorig jaar wel anders, toen PEC Zwolle, als eerstejaars eredivisieclub, bijna louter andere eredivisieclubs tegenkwam en ook praktisch altijd op vreemd terrein. Toen haalde de club ook al de halve finale. Terecht dus, dat PEC Zwolle in de finale komt en ook terecht dat er een keer een Europese beloning aan vast zit. Sommige anderen vinden het niks, maar mede gezien vorig jaar en de speelwijze van de club dit jaar lijkt het me verdiend. En maar eens kijken hoe het in Europa gaat. Maar eerst de bekerfinale spelen. Wellicht kan Ajax daarin verrast worden.

Na de verkiezingen kon er vorige week een nieuwe gemeenteraad aantreden. Dat betekende, dat er eerst afscheid genomen werd van de oude raad en vooral van de 19 raadsleden, die niet meer terugkwamen. Bij dat afscheid ben ik ook geweest. De burgemeester hield voor ieder raadslid dat vertrok een kort praatje en de vijf langstdienenden konden ook wat zeggen. Zij hadden allen twaalf jaar of meer ‘de gemeenschap’ gediend via raads- of ander lidmaatschap en kregen dus ook een lintje.

Ook van GroenLinks namen twee personen afscheid. Rana Berends had al eerder aangegeven niet meer politiek actief te willen zijn. Jammer voor de partij, en als zaken anders waren gelopen, was ze misschien nog gebleven. Maar het zij zo. De laatste fase van de oude gemeenteraad en ook tijdens de verkiezingscampagne was Rana nog heel actief en meedenkend, dus er kan met een zeer goed gevoel afscheid van haar genomen worden.

Dat kan uiteraard ook van Bert Dokter, zij het dat bij hem het einde van het raadslidmaatschap minder plezierig was. Omdat hij door de ALV van GroenLinks op een voor hem onacceptabele plaats dreigde te worden gezet, heeft hij zelf aangegeven niet meer op de lijst te willen staan. Eigenlijk wilde hij nog graag door en ik denk dat hij ook in de nieuwe raad prima zou hebben gefunctioneerd. Maar ja, zo werkt de politiek helaas en dus was het ook voor Bert afscheid nemen geblazen. Hopelijk (maar daar heb ik geen twijfel over) kunnen de anderen zijn betrokkenheid bij allerlei organisaties en de burgers overnemen.

GroenLinks wil de komende periode met drie raadsleden en vier burgerraadsleden nog zichtbaarder zijn in de contacten met de burgers en organisaties van Zwolle. Eigenlijk dus de erfenis van Bert verder vormgeven en vooral duidelijker maken naar buiten toe. Maar daarover schreef ik vorige week al.

Het afgelopen weekeinde waren er zes uitzendingen gepland op de TV van RTV ZOo. Dat ging dus niet helemaal goed. Er kwam door verschillende uitzendingen het geluid van een andere opname. Voordat duidelijk was, waar dat aan lag, was het alweer zaterdagavond (of beter net zondagochtend). Een film, die verkeerd was en naar mijn idee uiteindelijk ook niet geplaatst, bleek toch bij diverse andere filmpjes bijgeplaatst te zijn. Die dus weggehaald (en dat kan dan weer vrij vlot). Toch was het op zondag bij de eerste uitzending nog steeds niet goed. Nu kwam bij diverse filmpjes het radiogeluid erdoorheen. Dus weer een keer gekeken en ook dat bleek op te lossen te zijn. Om de een of andere reden was een vinkje bij een optie niet geplaatst bij die filmpjes. Toen overal dat vinkje wel geplaatst was, ging het eindelijk goed.

Ik had die optie nog niet eerder gebruikt, dus dat is dan weer een winst van het weekeinde. Nu kunnen ook de tekstsheets, die af en toe gebruikt worden tussen filmpjes, zonder het radiogeluid uitgezonden worden. Maar goed is het natuurlijk niet, dat het geluid van andere zaken erdoorheen kwam. De filmpjes van het weekeinde worden mede daardoor ook deze week nog op dinsdag en donderdag uitgezonden. En dan komen er vast nog nieuwe filmpjes bij. De ‘journaal-uitzendingen’ zijn voorlopig uitgesteld tot het nieuwe uitzendjaar. Er wordt wel veel meer gewerkt zoals het zou moeten en de uitzendingen blijven dus over het algemeen een actueler kenmerk houden, maar andere uitzendtijden en een andere opzet van de uitzendingen laten nog even op zich wachten. Na de zomer zal het er echter echt van komen. Zo hebben we wat meer tijd om alles goed voor te bereiden. Op zich niet verkeerd lijkt me.

Gepubliceerd 31-3-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in