VVV - PEC
Vreugde na een doelpunt in Venlo (foto: peczwolle.nl)

Ook de derde wedstrijd van dit seizoen leverde een overwinning op voor PEC Zwolle. In Venlo was PEC Zwolle met -0-4 te sterk voor VVV-Venlo. Daar zag het in het begin nog niet naar uit. Maar zeker toen VVV-Venlo reen rode kaart moest incasseren, was het gedaan met de tegenstand van VVV-Venlo. Na deze overwinning staat PEC Zwolle weer op de eerste plek in de competitie.

Je zou het niet zeggen met een 2-0 voorsprong bij rust, maar PEC Zwolle begon dus wat moeizaam aan de wedstrijd. Ze waren slordig en gaven enkele kansen weg. Zo kon Venema vanaf eigen helft helemaal alleen op Jasper Schendelaar af, maar wist Schendelaar de bal nog te keren. Later werd Schendelaar nog een keer gepasseerd, maar geholpen door Bart van Hintum.

PEC Zwolle was wel beter dan VVV, en dat betaalde zich uiteindelijk ook wel uit. Eerst kon Jens Jacobs zijn handen niet thuis houden, waardoor PEC Zwolle een penalty kreeg. En die was zoals gewoonlijk weer prima besteed aan Bram van Polen. En in de blessuretijd, toen PEC Zwolle alweer een kwartier tegen 10 man speelde, scoorde Luis Görlich na een prima actie van Bart van Hintum en vooral Dean Huiberts.

VVV-Venlo speelde met 10 man omdat Jens Jacobs in de 33e minuut een domme en stevige overtreding op Tutuarima maakte en daardoor zijn tweede gele kaart opliep. En dat was ook het verschil in de wedstrijd. Daarna was PEC Zwolle heer en meester.

In de tweede helft kwam VVV-Venlo geen enkele kans meer en kon PEC Zwolle rustig de wedstrijd uitspelen. En daarbij wisten ze ook nog twee keer te scoren. Al vrij snel in het begin van de tweede helft wist Luis Görlich zijn tweede te scoren en in de 80e minuut kon Gabi Cashili een voorzet van Thomas van den Belt binnen werken.

Caschili was een van de jonge spelers die er in mochten komen. Ook Dajiro Chirino kon zijn opwachting maken. Daarnaast maakte Haris Medunjanin zijn debuut voor PEC Zwolle. Het is goed te merken dat de selectie van PEC Zwolle een brede is en ook op de bank goede spelers heeft.

Kijk in de sectie van de Keuken Kampioen Divisie voor meer details van de wedstrijd.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in