Tja, daar zit je dan. PEC Zwolle begint de tweede helft van het seizoen met een 1-2 nederlaag en toch hebben ze goed gespeeld. Het klinkt wellicht raar, maar ze kunnen de rest van het seizoen met een goed gevoel tegemoet zien. De 1-2 (met het winnende doelpunt vlak voor tijd) gaf wellicht bij veel mensen even een zuur gevoel (niet bij mij, maar daarover later), maar toch zal het positieve overheersen.

De eerste wedstrijd van na de winterstop was tegen Vitesse. En dat is niet voor niets een titelkandidaat. Van te voren was ik al tevreden met een gelijkspel. Maar een nederlaag was eigenlijk nog realistischer. En het begin van de wedstrijd zag er ook slecht uit voor PEC. Al na drie minuten scoorde Vitesse de 0-1 en ook daarna was alleen Vitesse in de aanval. Als het zo door zou gaan, dan zou het een smadelijke nederlaag voor PEC Zwolle worden.

Maar zo’n zeven minuten na het openingsdoelpunt kwam de eerste aanval van PEC Zwolle en die was meteen raak. Stand dus ineens maar weer 1-1. Dat gaf een goed gevoel bij de Zwolse supporters, die hoopten dat PEC wat meer aan de aanval kon gaan denken. Toch kwam PEC even later zeer goed weg. Bart van Hintum maakte een overtreding in het strafschopgebied en dus kreeg Vitesse een penalty. Diederik Boer liet zien een prima doelman te zijn door de penalty te stoppen.

In het vervolg had Vitesse nog wel het betere van het spel, maar PEC Zwolle kwam steeds meer in de wedstrijd. En kansen kreeg Vitesse ook amper meer. Af en toe een schot van afstand, dat soms duidelijk en soms met wat meer moeite langs het doel ging, verder kwam het niet meer.

In de tweede helft kreeg PEC Zwolle steeds meer het betere van het spel en ook wat kansen op een doelpunt. Vooral een kopbal van Broerse na een hoekschop had meer verdiend, maar ging net naast. Maar zoals gezegd, een gelijkspel zou ook prima zijn, en iedereen had zich eigenlijk ook al bij dat punt neergelegd. Maar toen kwam de laatste minuut van de ‘officiële’ speeltijd en van Aanholt. Hij wist de verdediging van PEC Zwolle nog een keer te passeren en gaf ook Boer het nakijken. In de 3 extra minuten kon PEC Zwolle daar niets meer aan doen. Gevolg dus een verliespartij.

Toch kan PEC Zwolle dus vrij positief terugkijken op de wedstrijd. De inzet was goed, het spel weer beter dan voor de winterstop, de poging om wat meer van achteruit te spelen lukte na de eerste tien a vijftien minuten steeds beter, Vitesse had het lastig en moest zelfs rekening houden met een nederlaag en het publiek wist de hele wedstrijd een prima sfeer te maken. Als het lukt om dat ook de volgende wedstrijden vol te houden, dan moet lijfsbehoud zonder grote problemen mogelijk zijn. En kijkend naar de eerste helft van het seizoen is ook duidelijk dat de ploeg meer aan overwinningen heeft dan aan gelijkspelen. Als er in deze tweede helft evenveel verlies- als winstpartijen te boeken zijn, dan haalt PEC meer dan genoeg punten.

Vitesse is ook niet de ploeg om de punten tegen te pakken. Dat zouden bonuspunten geweest zijn. Na de wedstrijd van woensdag tegen Cuijk voor de beker (als het goed is geschikt om aan het zelfvertrouwen te werken) komen er enkele wedstrijden waar wel de punten gepakt moeten worden. Zondag uit tegen NAC, daarna thuis tegen Roda JC en vervolgens uit naar Utrecht bieden (veel??) meer kansen op behoorlijk wat punten. Op 9 februari komt dan Ajax naar Zwolle, weer zo’n potje waar slechts bonuspunten te verdienen zijn. In het begin van het seizoen pakte PEC Zwolle ook wat bonuspunten, maar liet het teveel liggen tegen de andere ploegen. Hopelijk gaat dat nu beter.

Mij werd weer eens duidelijk wat de gevolgen van het herseninfarct zijn, want die 1-2 en het verlies deden me verder niet zoveel. Ik had (op mijn manier) met plezier naar de wedstrijd gekeken en was tevreden met het vertoonde spel en de kansen. Dat de onderkant van de ranglijst nog wat dichterbij is gekomen, het zij zo. Aan de andere kant staan er nog steeds evenveel ploegen onder en boven PEC Zwolle. En de ploegen vlak erboven zijn ook prima in te halen. Over een paar weken zal het wel weer een stuk duidelijker zijn. We wachten af.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in