Vorige keer eindigde ik met allerlei onderwerpen waar ik het over zou kunnen hebben. En inmiddels zou ik er ook weer wat aan kunnen toevoegen, zoals de Zwarte Pietendiscussie. Laat ik maar eens een paar dingen langslopen.

De intocht van Sinterklaas liep op veel plaatsen in het land, waaronder Zwolle, nogal bijzonder. Of eigenlijk, de intocht zelf liep wel goed, maar de protesten eromheen gaven het een apart randje. Ik had bijna gezegd zwart randje, maar dat zou in dit geval een verkeerd geplaatst bijvoeglijk naamwoord zijn. Alle gebeurtenissen hebben er in ieder geval voor gezorgd, dat nu toch meer politieke partijen zich over de kleur van Piet uitspreken. En bij mij dat ik langzamerhand genoeg heb van ´Zwarte´ Piet en nu graag over zou willen naar ´Roetveeg´ Piet. Oh ja, en dat ik wat moeite heb met zich voetbalsupporter noemende hooligans. Laten we hopen, dat er de komende tijd enkele wellicht stevige maar zeker goede gesprekken komen tussen de diverse partijen. Maar laat ik toch maar niet al te veel op die discussie ingaan.

Het zou ook over de invoering van de nieuwe systemen in het ziekenhuis kunnen gaan. De afgelopen twee weken stond daar veel in het teken van de invoering van een nieuw elektronisch patiëntendossier. Ook wij als vrijwilligers merkten daar het een en ander van. Er kwamen nieuwe aanmeldzuilen, met uiteraard nieuwe manieren van gegevensverwerking. Zeker in het begin waren er wel wat kinderziektes, die gelukkig allemaal snel opgelost werden. Nu loopt het steeds beter. En de meeste mensen kunnen prima met de zuilen overweg. Je merkt nog wel wat problemen met de gewenning. Zeker mensen die vaker in het ziekenhuis moeten zijn, zijn gewend de ID-kaart of het rijbewijs in de grote gleuf te leggen. En dat hoeft c.q. moet nu niet meer. Maar als die eenmaal op de juiste plek ligt dan gaat het meestal wel goed, zelfs met het aanpassen van gegevens, wat nu ook mogelijk is. Eigenlijk is er dus ook weinig meer over te vertellen.

Dan PEC Zwolle. Het gaat momenteel niet zo lekker met de resultaten van het eerste team. Moeten we ons daar zorgen over maken? Ik vind van niet. De inzet is over het algemeen goed te noemen, maar door het gebrek aan resultaten is het zelfvertrouwen van de ploeg wat afgenomen. En dat merk je, zoals de laatste keer tegen Willem II toen de ploeg prima begon, maar te gemakkelijk twee doelpunten weggaf. Dan is het even lastig voetballen. In de tweede helft ging dat een stuk beter, maar heb je de pech van die achterstand die net niet meer goedgemaakt kon worden. Toch heb ik er dus alle vertrouwen in, dat het wel goed komt. Over een paar wedstrijden maar weer eens kijken hoe het staat.

Ik had ook aangegeven, dat ik wellicht iets zou vertellen over mijn bezoek aan Kampen. Maar eigenlijk is daar niet zoveel over te zeggen. Het was op zich wel goed om eens een keer ergens anders naar toe te gaan en daar te wandelen en fotograferen. Dat zal de komende tijd nog wel vaker gebeuren. Alleen maar rondom huis wandelen gaat op een gegevens moment wel wat vervelen. Ik was maar wat gaan wandelen vanaf de parkeerplaats en heb dus vast ook wel de nodige mooie plekjes gemist. Maar zo gaat dat nu eenmaal.

En dan zijn er in Amerika verkiezingen geweest. Een beetje wisselende uitslagen. Ik heb het tot zo’n drie uur ’s nachts gevolgd via CNN. Toen was wel duidelijk dat de Republikeinen hun meerderheid in de senaat wat zouden uitbreiden en dat de democraten het huis van afgevaardigden zouden veroveren. Eerder heb ik al wat over die verkiezingen geschreven en aangegeven dat ik mij wat zorgen maakte over een grote overwinning van de Democraten (hoe graag ik dat ook zou willen). Misschien is het wel goed zoals het nu is gegaan. Trump zal niet al te raar gaan doen, en zal toch meer moeten overleggen met het huis van afgevaardigden. De komende tijd zal het leren. En dan wat mij betreft over twee jaar een nieuwe president en duidelijker een andere richting. Maar daar heb ik natuurlijk weinig over te zeggen.

En zo zou ik nog een tijd door kunnen gaan, maar dat doe ik dus maar niet. Oh ja, ik heb ook weer een filmpje gemaakt van een optreden van twee muzikanten in het Isala ziekenhuis. Je kunt dat bekijken via de link naar de video’s rechts op deze pagina. Het gaat dan om het filmpje van ‘May and June’. Laat ik daar verder maar niets over zeggen, behalve dat het weer goed was. Oh ja, degene die de maandelijkse optredens organiseert, heeft met haar band Ramblin’ Boots twee awards gewonnen bij de Dutch Country Music Awards. Ze zijn bezig met het afmaken van een eerste cd. Hun muziek klinkt lekker, voor zover ik nu kan beluisteren. Waarom hebben ze nog geen optredens in hun thuisstad Zwolle? Oh nee, zo ga ik toch weer door. Gauw stoppen dus. Volgende keer ga ik weer verder.

Gepubliceerd 20-11-2018

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in