PEC Zwolle - Jong PSV
PEC Zwolle - Jong PSV (foto: peczwolle.nl)

Ook de vierde wedstrijd van het seizoen wist PEC Zwolle in winst om te zetten. Tegen Jong PSV wist de ploeg vier keer te scoren. Jong PSV zette daar twee doelpunten tegenover. PEC Zwolle speelde niet echt een geweldige wedstrijd. Maar ze zitten nu in een fase dat het meezit. En ook geldt natuurlijk: als je wat wilt bereiken, dan moeten ook mindere wedstrijden gewonnen worden.

De wedstrijd begon geweldig. Al na negen seconden lag de bal in het Eindhovense doel. Tutuarima wist keeper Peersman te verschalken. Dat leek het begin van een mooie wedstrijd te worden. En even leek dat ook het geval te zijn, maar na zo’n kwartier slopen er steeds meer slordigheden in het Zwolse spel en kon PSV kansen creëren. Mede door goed keeperswerk van Jasper Schendelaar en prima inzet van de verdediging gingen die voorbij zonder doelpunten.

Vrij plotseling scoorde PEC Zwolle in de 34e minuut  weer. Tomislav Mrkonjic kon zijn eerste doelpunt voor PEC Zwolle maken. En op slag van rust deed hij dat nog een keer dunnetjes over. De hoop was dat Dick Schreuder in de rust zijn spelers weer wat meer zorgvuldigheid bij kon brengen. En dat leek ook wel op basis van het spel. Maar deze keer wisten ze niet te scoren en Jong PSV wel. Dante Sealy kon de 3-1 maken.

Daarna werd er flink gewisseld en kwam de wedstrijd niet meer echt op gang. Toch wist in de 81e minuut Lennart Thy via een mooie lob over Peersman de 4-1 te scoren. De wedstrijd leek daarmee definitief in het slot te zitten. Maar drie minuten later kon August Priske gebruik maken van een onhandige actie van Bart van Hintum en de 4-2 scoren. Jong PSV dring nog wel aan, maar verder kwamen de Eindhovenaren niet.

Vooral het middenveld van PEC Zwolle kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Dat in tegenstelling tot Apostolos Vellios, die drie assists op zijn naam kreeg. En Bart van Hintum, die los van zijn ketser bij het tweede doelpunt van Jong PSV een paar keer redding wist te brengen en de vierde assist op zijn naam kreeg.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in