Naar buiten kijkend is het lastig om te zeggen of het droog is of niet. Dadelijk moet ik dat maar eens beter gaan bekijken. Ik wil vanmorgen nog een uurtje fietsen en dan is het wel prettig als het droog is. Met een regenpak aan fietsen kan natuurlijk ook, maar het is niet mijn grootste hobby. Ergens naartoe, geen probleem. Maar een uurtje enkel fietsen in de regen, liever niet.

Ik moet wel ook nog wat zaken doen vanmorgen. Bij het gemeentekantoor moet ik een nieuw rijbewijs ophalen en ook is wat vlees voor in de erwtensoep vanavond nodig. Dat kan dus allemaal in een moeite door.

Dat rijbewijs is snel klaar. Afgelopen maandag heb ik het aangevraagd en woensdag al kwam bericht dat het klaarlag. Nu, op vrijdag, ga ik hem dus ophalen. Sowieso ging het maandag al vlot. Ik had net het kaartje uit de automaat gehaald toen ik al opgeroepen werd. Ik had geeneens tijd om te gaan zitten. Na een prettig gesprekje kon ik ook snel weer weg. Ik ben benieuwd of het bij het ophalen ook weer zo vlot gat.

En inderdaad, vandaag ga ik eens proberen erwtensoep te maken. Ik heb een pak groente en andere toebehoren gekocht. Daar moet alleen nog vlees bij. Het zou, met het recept op het pak, goed moeten gaan. We hebben vanavond weer even vier eters, want Annewyke komt thuis eten. Weer, maar kort, ouderwets dus. Kort, want vanavond moet er weer getafeltennist worden. Alhoewel, Charlotte hoeft niet te tafeltennissen. Maar zij heeft kantinedienst. Het team van Hilko en Annewyke (ze spelen dit seizoen samen in een team) speelt uit.

De komende week, vanaf maandag, neem ik vrij. Dat wil zeggen, ik ga niet drie keer naar RTV ZOo en ook enkele andere ‘verplichtingen’ doe ik mogelijk niet. Wel blijf ik, maar meer op mijn gemak, wat zaken doen als het plaatsen van berichten en filmpjes. Ook breng ik de fiets naar de fietsenmaker. De batterij lijkt stuk en moet nagekeken worden. Die ben ik dan volgens de fietsenmaker een weekje kwijt. Een prima moment dus daarvoor. Ik hoop wel een fatsoenlijke leenfiets te krijgen zodat ik nog wel wat kan.

De aanleiding voor die week vrij is de bruiloft van Bart en Patricia. Zij trouwen maandagmiddag, normaal een RTV ZOo-moment voor mij. Dan moest ik dus toch al vrij nemen. En toen was het vlot bedacht om er nog een tijdje aan vast te plakken. Het uithouden van o.a. de activiteiten voor RTV ZOo gaat goed, maar het is prettig om ook weer eens even iets rustiger aan te doen. En vooral, even niet lastig gevallen worden door mensen die plotseling komen binnenvallen. Ik heb er wel zin in.

Gepubliceerd 3-2-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in