Inmiddels heb ik er alweer twee diensten in het ziekenhuis opzitten (spoed en gastheer), maar toch is het vakantiegevoel nog niet helemaal uit mijn systeem. De afgelopen week zijn we naar de Eemhof geweest en hebben daar een zeer ontspannen periode doorgemaakt. Af en toe met z’n tweeën, af en toe met z’n drieën en soms met z’n vieren. Oftewel, Hilko en Annewyke waren er soms wel en soms niet, en de laatste anderhalve dag kwam Rosalie.

Ook al is de Eemhof inmiddels al een wat ouder park, en dat merk je echt wel aan bepaalde zaken, toch kun je er prima verblijven. Voor sommige zaken was het wat onhandig, met name in de keuken (ontbrekende zaken, niet echt scherpe puntloze messen, pannen die niet zo recht van onderen waren, enzovoort). Maar mede dankzij de kookkunst van Charlotte heb ik prima gegeten.

En het weer was natuurlijk prima. Tenminste prima: voor een vakantie dan. Voor de natuur is het eigenlijk langzamerhand wel tijd voor een flinke portie neerslag. Maar zelfs vandaag en de rest van deze week kunnen we daar niet op rekenen. Het onhandige is natuurlijk dat je thuis weinig van het gebrek aan neerslag merkt en het alleen maar fraai lijkt. Pas volgende week maandag lijkt de temperatuur echt in te zakken en komt er wat (maar nog veel te weinig) neerslag.

Het weer was dus prima, en daar heb ik ook flink gebruik van gemaakt. Terwijl de anderen regelmatig gingen zwemmen, zat ik steeds op een terras. Daar las ik wat, dronk wat en ontspande wat. Dat was voor mij ook de term om de vakantie samen te vatten: ontspanning. Ik heb zelfs met de anderen wat spelletjes gedaan! Hoogtepunt daarvan was, dat ik het Charlotte af en toe lastig kon maken bij scrabble. Eén keer had ik meer punten dan Charlotte, maar toen was Hilko nog beter.

Maar nu zit het er dus weer op en is het ‘gewoon doorgaan’ tot de volgende vakantie. Die is op zich ook al weer in zicht. Eind van het jaar gaan we naar Seattle en Montreal. Op bezoek bij een nicht van Charlotte en vooral bij Hilko en Emilie. Hilko gaat maandag al naar Montreal (goh, zou de weersverandering daar iets mee te maken hebben) en blijft daar een half jaar. De komende tijd zal ik ook vast weer goed doorkomen. En ik hoop dat het ook weer lukt om elke week wat te schrijven.

Gepubliceerd 16-10-2018

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in