De Olympische Spelen zijn bezig. Ook al gaat het met de Nederlandse deelnemers nog niet zo geweldig, ik kijk er vaker naar dan ik in eerste instantie dacht. Daarbij kijk ik vooral naar de teamsporten en het beachvolleybal. De individuele sporten trekken mij minder. En van het wielrennen, de medailleleveranciers tot nu toe, heb ik alleen de laatste stukjes gezien.

Het komende weekend zal ik helemaal weinig zien, want van zaterdag tot en met maandag zijn we een paar dagen in Arnhem. Dan gaan we daar de boel (Arnhem zelf, de Hoge Veluwe en de Zoo) onveilig maken. Daardoor kan ik zelfs zaterdagavond niet naar de thuiswedstrijd van PEC Zwolle. Maar dat kan ik volgende week zaterdag weer inhalen (hoewel, dat is eigenlijk niet de juiste term) als ze tegen PSV spelen.

Die laatste wedstrijd wordt sowieso bijzonder, want dan is ook Hilko er weer bij. Hij komt over precies een week aan op Schiphol. Nu is hij in Montreal. Vandaar gaat hij nog een paar dagen naar New York en dan is het einde van zijn lange en geweldige reis daar. Ik ben benieuwd naar zijn verhalen.

Ik kijk dus wat vaker naar de OS dan eerst gedacht. Toch ben ik nog vrij selectief. Hockey, Volleybal en (als het tenminste op een redelijke tijd is) handbal volg ik wel. Maar turnen, paardensport, baanwielrennen, judo en dergelijke vind ik minder interessant. Misschien deels ook omdat de Nederlanders er geen grote rol in spelen. Dat kan. Beachvolleybal is ook wel aardig om te volgen. Via de NOS-app kun je prima het een en ander volgen.

Het was natuurlijk wel aardig dat Zwolse Anna van der Breggen het eerste goud wist te pakken voor Nederland. Ik kwam vlak na de val van Van Vleuten bij dit wielrennen. Charlotte was thuis aan het kijken, Annewyke in het huis van Sanne en ook Hilko deed even mee op de WhatsApp. Hij zat net bij een honkbalwedstrijd in St Louis. Het was wel een aardige WhatsApp-chat. Vooral Annewyke gooide er wat emoties in en het was ook spannend. Het leek er enige tijd op dat Van der Breggen met haar peloton van drie renners de koploopster niet kon bijhalen, maar vlak voor de finish dus alsnog. En toen won ze zelfs.

Vanavond start de tweede ronde van de voetbalcompetitie alweer. En dat gaat altijd nog voor op de OS. Ik kijk dan dus naar de wedstrijd van vanavond, Heerenveen tegen Utrecht. Ook morgenavond zal ik via Wifi vast wel het een en ander volgen, met name uiteraard PEC tegen Sparta. Of dat in het hotel ook op televisie te bekijken is, moeten we maar zien. Zondag zal het wat lastiger worden om het voetbal in beeld te volgen. Het zal sowieso vast wel een aardig weekend worden.

Gepubliceerd 12-8-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in