Vandaag zijn de Olympische Winterspelen officieel begonnen. Misschien komt het nog, maar ik moet zeggen dat ik nog helemaal niet in ‘Spelen-stemming’ ben. Op de een of andere manier boeit het me nog helemaal niet. Vanaf morgen zijn Nederlandse atleten in actie, wellicht komt dan het gevoel nog wel.

In ieder geval kunnen we het goed volgen. Met dank aan Ziggo kunnen we vijf Eurosport-kanalen bekijken met Olympische beelden. En dat natuurlijk naast de Nederlandse, Duitse, Belgische en Engelse zenders met Olympisch nieuws. Daaraan ligt het dus niet.

Vooral de Nederlandse schaatsers zullen ook vast weer de nodige medailles binnen gaan halen. Het zal niet zo gaan als op de laatste Winterspelen, toen zo ongeveer alle medailles naar Nederland gingen. Maar een behoorlijke oogst zal het wel worden, met ook een bijdrage van Zwolse schaatsers. Er zullen de nodige schaatsers gehuldigd moeten worden na afloop van de Spelen. Nog een reden om vol spanning de Spelen tegemoet te zien.

Waarom ik dan nog geen behoefte heb om het uitgebreid te volgen? Eigenlijk weet ik dat niet. Misschien is het vanaf morgen toch raak als de dames de 3000 meter schaatsen. En zijn er spannende ijshockeywedstrijden, millimeterverschillen bij ski- en shorttrackwedstrijden en veel omgevallen bobsleeën geweest (al is dat laatste natuurlijk niet te hopen).

Een paar collega’s in het ziekenhuis zijn in ieder geval wel helemaal bevangen door de schaatsspanning. Zij komen zelfs een keer niet omdat er dan een schaatswedstrijd is. Zij houden van alles bij en zullen dan ook de komende weken voornamelijk voor de televisie zitten. En een andere collega is helemaal weg van Zuid-Korea, dus die kan ook haar lol op. Ze zullen de komende weken ook vast wel hun virus tentoonspreiden in het ziekenhuis. Maar eens zien of ze mij alsnog kunnen aansteken.

Met PEC Zwolle gaat het nog steeds goed. Ze staan gedeeld met Feijenoord op de vierde plek. Na een slechte week met drie nederlagen (2x competitie en 1x beker) hebben ze afgelopen dinsdag de weg omhoog weer gevonden. Toen wonnen ze in Zwolle met 3-2 van Heerenveen. En kwamen een paar belangrijke spelers na een blessureperiode weer terug. Het zou mooi zijn, als ze morgenavond tegen Utrecht ook minstens een punt pakken. In ieder geval is de nieuwe doelstelling, het halen van Europees voetbal, absoluut nog meer dan binnen handbereik.

In Amerika is het even stil met sporten (tenminste die ik volg). Het american football zit er op. Vorige week was de Super Bowl. Hilko kon daar extra van genieten, want die was met Emilie op vakantie net in Philadelphia, de thuishaven van de ploeg die de Super Bowl won. Groot feest natuurlijk.

Volgende week start het honkbalseizoen weer, met de komst van eerst de pitchers en catchers naar de trainingsfaciliteiten van de clubs. Een paar dagen later volgen de andere spelers en weer een paar dagen later starten de wedstrijden in het kader van de spring training. Een groot deel van die wedstrijden wordt uitgezonden en aangezien de Mariners meestal om 21.00 uur Nederlandse tijd spelen, zal ik wel wat daarvan zien. De echte competitie, en dus de echte spanning, start pas eind maart, dus dat is nog even volhouden. Maar het is dus niet lang wachten meer op de eerste pitches en honkslagen.

Gepubliceerd 9-2-2018

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in