Gisteravond was de oefenwedstrijd van PEC Zwolle tegen FC Emmen. De eerste oefenwedstrijd thuis en met behoorlijk wat publiek (zo’n vierduizend). Hiervoor had PEC Zwolle al twee oefenwedstrijden uit gespeeld zonder publiek tegen AZ en Katwijk en die allebei verloren. Gisteravond speelden twee verschillende teams elk een helft tegen Emmen en werd er niet gescoord. Toch gaf het spel wel vertrouwen om een paar redenen.

Ten eerste was de inzet prima. Dat is in de Keuken Kampioen Divisie nog belangrijker dan in de eredivisie. Als dus deze wedstrijd een voorbode is voor de komende competitie, dan zit dat wel goed. Er zal nog veel conditioneel werk verricht worden voordat de competitie begint, en hopelijk kunnen ze dan die inzet de hele wedstrijd tonen.

Ten tweede zag het veldspel er bij vlagen goed uit. De spelers lijken elkaar al aardig te vinden. In het begin van de wedstrijd had de verdediging nog wat moeite om onder de druk van Emmen uit te komen, maar gaandeweg de wedstrijd werd dat steeds beter. Er waren ook een paar vlotte aanvallen die net geen doelpunten opleverden. Dat vlotte overspelen kwam vorig jaar te weinig aan bod. Dus als ze dat weten vol te houden, dan is dat alleen maar prima.

En dan is ook nog de breedte van de selectie te noemen. In de eerste helft speelden met name spelers die je ook in de basisopstelling kunt verwachten. In de tweede helft was het vooral de jeugd die mocht opdraven. En die jeugd deed het evengoed als de spelers van de eerste helft. Je zou dus zeggen dat uitvallers vrij goed opgevangen kunnen worden. Overigens waren er gisteren al twee ‘vaste’ spelers niet bij, te weten Bart van Hintum en Lennart Thy. Hopelijk kunnen die snel echt aansluiten.

Natuurlijk zijn er ook zaken die nog verbeterd kunnen worden. Met name is dat het scorend vermogen. Niet alleen miste Bram van Polen een penalty, ook een paar andere grote kansen werden niet benut. Toch moeten we daar nog niet te negatief over zijn, zeker zo aan het begin van de oefencampagne. De spits in het eerste half uur speelt ook pas sinds een paar dagen bij de club en een andere spits. Lennart Thy, speelde nog helemaal niet mee. De kansen waren er in ieder geval. En ik moet zeggen dat de voorzetten zeker in de tweede helft veelbelovend waren. Gewoon hard voorschieten en niet een of andere moeilijke keuze of zelfs geen voorzet.

Natuurlijk is er nog weinig met zekerheid te zeggen over hoe het gaat in de competitie. Er moeten ook nog de nodige oefenwedstrijden gespeeld worden, te beginnen volgende week tegen Heerenveen. Ook dat wordt weer een flinke test. PEC Zwolle speelt alleen maar wedstrijden tegen goede tegenstanders, niet tegen amateurteams waartegen flink gescoord kan worden. Op zich is dat wel goed, maar het is denk ik voor de spelers ook wel aardig een keer gemakkelijk en veel te scoren. Maar als ze zo blijven spelen als gisteravond tegen Emmen, dan ben ik tevreden.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in