Vorige week schreef ik een verhaal over RTV ZOo en de journalistieke situatie. Gisteren kwam er ook nog een artikel in de Stentor over de lokale omroepen. Het gaat blijkbaar met een deel daarvan niet goed. Gelukkig gaat het met RTV ZOo financieel en organisatorisch wel goed en dat werd vandaag in een nieuw artikel gemeld door een bestuurslid.

Via Twitter kwam er ook een reactie op het artikel van vandaag, van John van Boven, nog fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad. Hij schreef: “Samenwerking lokale omroep prima, maar ook vernieuwing via crossmediale nieuwsvoorziening. Ik bespeur te weinig inspelen op nwe mogelijkheden.” De samenwerking slaat op de plannen van RTV ZOo om samen te werken met lokale omroepen in de regio, zoals Hattem en IJsselmond. Maar de boodschap is vooral: stap over van het traditionele denken en werken naar moderne mogelijkheden. Dat past bij mijn idee, zoals ik vorige week al had aangegeven.

Dat gaat echter niet van de ene op de andere dag. Er moet goed over worden nagedacht, zaken moeten worden uitgewerkt en vooral: mensen moeten erachter gaan staan en het uitvoeren. En dat is met alleen maar vrijwilligers soms best wel lastig. Maar zoals gezegd: wie niet waagt, die niet wint.

Ik ben inmiddels bezig om het een en ander wat verder uit te werken. Dat gaat langzaam, maar er komt wel wat. Volgende week is er een vergadering van de televisie en de kabelkrantredactie en dan probeer ik wat meer mensen erbij te betrekken. Hopelijk komen er dan ook anderen, die een trekkersrol hierin willen vervullen. Want als het op mij aankomt, dan zal het echt lang duren of zelfs helemaal niet van de grond komen.

Maar niet alleen in de journalistieke uitgangspunten van de omroep kan het een en ander veranderen. Ook in wat er nu is, zijn nog verbeteringen mogelijk. Op de een of andere manier zijn de berichten van de redactie, die op de website geplaatst worden lastig te vinden. We proberen daar wel wat aan te doen door nog wat andere velden in te vullen, maar ik merk nog steeds weinig verbetering.

Kijk maar eens bij Google Nieuws. Zoek je daar naar Zwolle, dan vind je wel berichten uit de Stentor en van Weblog Zwolle, maar niets van RTV ZOo. Dat lijkt me toch niet de bedoeling. En zoek je in Google op ‘Zwolle Nieuws’ dan staan de Stentor en Weblog Zwolle bovenaan, maar RTV ZOo nergens. Oftewel, daar moet nog het nodige gebeuren. Trouwens, over een samenwerking met in ieder geval de Stentor en Weblog Zwolle, maar eventueel ook met de Peperbus en de Swollenaer, zou ook weer eens gesproken kunnen worden. Niet om in elkaar op te gaan, maar om elkaars krachten te benutten. Ook iets om eens wat verder te bespreken.

Oftewel, er moet nog heel wat gebeuren. En daar moeten we ook de tijd voor nemen. Sommige dingen kunnen vrij snel, maar ingrijpendere veranderingen nu eenmaal niet.

Gepubliceerd 6-8-2013

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in