Vandaag is Charlotte weer druk met tafeltennis. Het komende weekeinde vinden in Zwolle de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis plaats en zij is ‘hoofd’ van de vrijwilligers. De afgelopen weken was het vooral veel overleggen en regelen, vanaf vandaag moet het allemaal lopen.

Vanmorgen begon ze met het smeren van veel broodjes voor de vrijwilligers die vandaag helpen. Want ook al begint het toernooi morgen pas, vandaag moet er al veel gebeuren. Alles moet worden klaar gezet, niet alleen in de hal van het kampioenschap zelf, maar ook in andere hallen. Want niet alleen het NK is er, ook allerlei andere tafeltennisactiviteiten zijn te bezoeken. Heel veel tafeltennistafels moeten gesjouwd worden, afscheidingen geplaatst, wedstrijdsecretariaatstafels en dergelijk neergezet en ga zo nog maar een tijdje door.

Vanavond komen de eerste spelers al inspelen, dus dan moet het echt wel klaar zijn. En dan zijn vast de bobo’s er ook, die ook verwachten dat het allemaal goed is. Het is langzamerhand wel een ingewerkt team, dat alles doet. Het NK is al voor de derde keer op rij in Zwolle, en het zijn voor een groot deel dezelfde vrijwilligers die elk jaar meedoen. Dat maakt het natuurlijk wel makkelijker. Charlotte weet ook steeds beter wat er verwacht wordt, dus de twee afvallers van de afgelopen dagen kunnen haar niet meer uit het evenwicht halen. Twee jaar geleden was dat nog wel iets anders.

Ik weet nog niet of ik ook nog even ga kijken. Misschien ga ik morgen na het werk op de radio wel even langs bij de Landstede Sporthal. De afgelopen jaren ben ik er ook steeds even geweest. Vanuit het verleden ken ik ook nog redelijk wat mensen, die daar rondlopen. Dat levert af en toe korte gesprekjes op. Ik zal het wel zien.

In ieder geval is het vandaag en in het weekeinde erg rustig thuis. Ook Hilko is er vrijdagavond, zaterdag en zondag. Annewyke is er vanaf vanavond ook bij, maar met haar hoeft thuis toch al geen rekening meer worden gehouden. Zij verblijft zoals altijd bij Martijn.

Nu ik het toch over de kinderen heb, maar even wat meer. Want er is weer wat te melden. Hilko is deze week begonnen met zijn stage bij Sportservice Zwolle. De komende tijd zit hij daar elke week op maandag, dinsdag en woensdag. Het zijn voor hem inspannende dagen. Omdat het deze week verder vakantie was (normaal moet hij op donderdag en vrijdag naar Groningen voor de studie) kon hij gisteren en vandaag nog ander werk doen, voor geld.

Voor Annewyke is deze week de laatste week dat zij het coschap Gynaecologie doet in Zutphen. Dat is prima verlopen. Ze heeft weer veel geleerd. En er kwamen ook situaties voorbij, die je niet in de koude kleren gaan zitten, hoe lang je ook in een ziekenhuis werkt. Ook dat is natuurlijk leerzaam, vooral door de manier waarop iedereen ermee omging. Ze kon het gisteren al goed afronden met een 9 voor de eindtoets, dus wat dat betreft zijn er absoluut geen klachten. Vandaag moest ze ook nog naar Zutphen, maar dan zit deze fase er ook weer op. Hierna weer een paar weken Nijmegen en dan de volgende coschappen. Waar die zijn, is nog niet duidelijk.

Gepubliceerd 27-2-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in