De afgelopen week is er een nieuwe versie van het kabelkrantprogramma bij RTV Zoo geïnstalleerd. Dinsdagavond heb ik een snelcursus gehad daarin door Bert Smit van ProMed, de leverancier van het programma. Bert is daarnaast lid van de Zwolse gemeenteraad voor het CDA, dus ook hebben we even over de politiek gesproken.

Er was wel wat te bespreken over de politiek, want maandagavond was er een gemeenteraadsvergadering met een uitgebreide discussie over de Muzerie, de Zwolse muziekschool zeg maar. Vooral aan het eind van de vergadering kwamen er wat extra emoties naar boven, die bij enkele mensen, waaronder Bert, maar ook de leden van GroenLinks, tot een groot ontevredenheidsgevoel leidden. De discussie kon ook niet worden afgerond, want over een motie staakten de stemmen. De rol van de PvdA daarin was onduidelijk (om het voorzichtig te zeggen). Aanstaande maandag gaat de discussie over de Muzerie verder. Eens kijken hoe dat gaat.

Maar het ging dus vooral over het nieuwe kabelkrantprogramma. In een kleine anderhalf uur zijn Martin Koekenberg en ik daar doorheen geleid door Bert. Langer moest uiteraard ook niet, want dat had ik niet volgehouden. Lieneke was helaas verhinderd vanwege een verhuizing, maar die is inmiddels ook op de hoogte.

Er is voor de redactie op zich niet veel veranderd. We kunnen nog even doorgaan op de oude vertrouwde manier en intussen rustig nadenken over wat nieuwe zaken. Belangrijk is, dat de website in de toekomst een nog centralere rol gaat spelen. Berichten van de kabelkrant kunnen dan rechtstreeks van de website worden geplukt en hoeven dus niet meer twee keer geplaatst te worden. Maar daarvoor moet eerst de website flink onder handen worden genomen.

We kunnen nu gebruik maken van kant en klare pagina’s waarin alleen de tekst nog toegevoegd moet worden. In het verleden gebeurde dat vooral met kopiëren en plakken. Het mooie is, dat de opmaak van de pagina’s daardoor beter wordt. De titel komt ergens anders te staan en dat levert extra ruimte op voor de tekst. Regelmatig komen we nu net één a twee regels te kort en dat zou daarmee opgelost moeten zijn.

Ook heeft Bert veel laten zien over het plaatsen van video, het gebruik van een tickertape en het gebruiken van teksten van een website. Allemaal zaken die in de toekomst zeker gebruikt zullen gaan worden. Maar zoals gezegd, daarvoor moeten we eerst gezamenlijk overleggen en moeten andere zaken in orde gebracht worden.

Toen ik donderdagochtend nog even bij RTV Zoo langsging om Lieneke op de hoogte te brengen, werd daar ook het programma van zaterdagochtend ‘Opstaan met Zoo’ opgenomen. Daarin is altijd veel aandacht voor wat er allemaal gebeurt de komende week in Zwolle. Ik sprak even met de presentatrice Jaco Meiboom over de sport en voor ik het wist zat ik achter de microfoon om zelf het een en ander toe te lichten. Er is dit weekeinde ook het nodige te doen in de Zwolse sport. De Ster van Zwolle, het NK Tafeltennis, PEC Zwolle – Willem II en de tweede wedstrijd in de play-off van Landstede Volleybal passeerden de revue. Het duurde zo’n vijf minuten en daarna ben ik ook snel en behoorlijk moe weer naar huis gefietst. Het slapen ging uiteraard uitstekend…

Ik ga zelf zaterdagmiddag even kijken bij het NK Tafeltennis. Charlotte is daar het hele weekeinde actief als vrijwilligster (vanaf vrijdagmiddag al bij het opzetten) en ook Annewyke doet het een en ander. Hilko moet zaterdagmiddag zelf tafeltennissen en zondag voetballen, dus voor hem is er weinig tijd om te helpen en/of te kijken. Vanaf het Landstede Topsportcentrum ga ik dan naar het IJsseldeltastadion voor de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Willem II. Ik hoop en verwacht, dat ik in de hal nog wel even wat rust kan nemen tussendoor, zodat het allemaal goed gaat en ik niet te uitgeblust thuis kom. Maar daarover kan ik wellicht volgende week verslag doen.

Gepubliceerd begin 2013 (exacte datum onbekend)

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in