De nieuwe website van RTV ZOo is live. Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad en hij is ook nog lang niet klaar, maar hij staat sinds vanmorgen online. De komende dagen is het werk om alles weer up-to-date te krijgen en onder andere de kalender over te zetten. Maar hij is er in ieder geval.

De communicatie rondom alle nieuwe zaken had wel beter gekund. De redactie zat al enige tijd klaar om het nieuwe systeem te gaan gebruiken, maar het kwam maar niet. Waar de vertraging precies aan heeft gelegen, is mij onduidelijk, maar het heeft bijna twee weken langer geduurd dan oorspronkelijk de planning was. En zaken liepen ook anders dan eerst voorgespiegeld.

Maar goed, niet teveel klagen, vooral proberen alles weer goed te krijgen. En genieten van de extra mogelijkheden die de website heeft, zoals Uitzending Gemist. Vorige week vrijdag had ik al deelgenomen aan een cursus over het gebruik van de programmatuur waarmee standaardberichten op de site geplaatst kunnen worden. Ik hoop van harte, dat dat onder andere tot gevolg heeft, dat het met het plaatsen vlot zal gaan. Maandagavond is er een redactievergadering waarin collega Gustaaf en ik onze kennis gaan overdragen. De komende dagen proberen we uiteraard ook alle anderen alvast eerste blikken te gunnen.

Op dit moment worden ook veel filmpjes overgezet naar het nieuwe systeem. Zodra dat allemaal klaar is, kan ook het tv-kanaal vernieuwd worden. Nu hebben we nog het oude tv-kanaal, met dus ook de oude kabelkrant. Via de website is al wel een testuitzending van de nieuwe kabelkrant te zien met een enkel filmpje wat erbij staat en het NOS journaal in één minuut.

Hopelijk is ook het internetprobleem snel verholpen, dat we de afgelopen dagen ervoeren in de studio. Het internet was langzaam, niet aanwezig en soms weer wel. Je kon er niet door werken en het koste de nodige tijd en moeite. Mede daardoor was het ook wat drukker dan anders.

De afgelopen week lukte het eigenlijk niet echt goed om vermoeidheid uit mijn lichaam te krijgen. Ondanks dat ik meestal wel aardig geslapen heb, bleef ook die vermoeidheid zitten. Of dat te maken heeft met de nieuwe toestanden bij de radio of met iets anders, geen idee. De komende week maar weer eens kijken of het beter wordt. Het kunnen ook wat naweeën zijn van een flinke verkoudheid, die ik volgens mij heb gehad. Dat in combinatie met die cursus vorige week vrijdag, niet kunnen slapen op zaterdagmiddag en nog wat kleine dingen, is mogelijk de oorzaak geweest.

Gepubliceerd 13-2-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in