Je hebt het misschien al gezien als je vaker op de site kijkt. Hij ziet er weer heel anders uit. Dat klopt, ik heb een nieuwe website. Deze keer niet gebaseerd op het CMS Joomla, maar op het CMS WordPress. Joomla begon bij mij steeds meer problemen te geven en mede omdat ik tegenwoordig een WordPress-expert in de buurt heb, dacht ik maar eens om te schakelen. Het begin was in ieder geval (uiteindelijk) vrij makkelijk. Alleen het live zetten maakte het wat lastiger.

Wel is er dus wat veranderd. Ik begin voor een groot gedeelte opnieuw. De foto’s moeten allemaal nog toegevoegd worden. Die van de reis van Hilko en mij naar Washington DC in 2010 staan al wel in het systeem, maar nog niet gekoppeld aan de betreffende pagina’s. Dat gaat waarschijnlijk later vandaag gebeuren.

De artikelen konden gelukkig vrij gemakkelijk overgezet worden. Een kwestie van de juiste plugin (ik heb FG Joomla to WordPress gebruikt) en de juiste instellingen. Bij mijn eerste poging wilde ik lokaal een website ontwikkelen, dus op mijn eigen computer. En die dan later overzetten naar mijn domein. Maar van daar lukte het niet om de gegevens van de oude site binnen te halen. Dus maar een site gemaakt in een submap op mijn domein. Daar lukte het prima, maar bij het ‘verplaatsen’ naar mijn hoofdmap ging het toch weer fout. Geen idee waarom precies. Maar dat had weer het voordeel dat ik de site met de ervaring die ik in de afgelopen daqen had opgedaan, nog een keer helemaal opnieuw kon opzetten.

Een paar dingen staan voorlopig nog niet op de site. Zo is het overzicht van mijn Karl May-boeken er nog niet. Ook enkele gegevens over Amerika (bijvoorbeeld over de presidenten) staan er niet op. Sowieso leverden die gegevens problemen op op mijn Joomla-site. Niet zozeer qua techniek, maar vooral qua op een goede manier plaatsen. Een reden temeer om maar eens te wisselen. Een aantal gegevens ga ik helemaal opnieuw plaatsen. Mogelijk gebruik ik daarvoor zelfs een apart programma, genaamd Mediawiki. Maar dat moet ik nog uitzoeken.

Nu ga ik eerst verder met mijn WordPress-website in te richten. Ik moet zeggen dat het begin, na wat beperkte strubbelingen, naar meer smaakt. Ik hoop, dat het ook goed te volgen is. Reacties zijn uiteraard als altijd van harte welkom.

Gepubliceerd 5-8-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in