Hé, de koelkast is leeg en de ‘voordeur’ is los. Wat is dat nou? Wel, vandaag komen ze een nieuwe koelkast brengen. Dat zou eigenlijk vorige week al gebeuren, maar toen bleek er iets verkeerd besteld te zijn. Ze hadden alles al losgehaald, toen ze nog eens de maten bekeken. En wat bleek, de nieuwe koelkast was te hoog. Dus weer mee terug en wij nog een week met de oude koelkast.

Het is nodig om een nieuwe koelkast te installeren, want de oude begon steeds slechter te functioneren en er ontstond o.a. steeds meer ijs. Ook is de techniek inmiddels alweer flink ontwikkeld en zal de nieuwe veel minder energie verbruiken.

Hoe de koelkast er precies uitziet, weet ik niet. Ik was immers niet bij het bestellen. Dat heeft Charlotte gedaan. Maar heel verschillend met de huidige zal het niet zijn. Ik ga ervan uit, dat de spullen, die nu even in een koelbox zitten, er makkelijk weer in kunnen. Ik hoop dat over niet al te lange tijd te kunnen uitproberen.

Normaal zou ik nu even gaan fietsen, maar dat gaat voorlopig dus niet. Mochten ze snel de koelkast komen brengen, dan lukt het vanmorgen nog wel, maar duurt het langer, dan schiet dat erbij in. Het is niet anders.

Op dit moment zit ik te luisteren naar Nina Hagen. Vooral bekend van haar uithalen en bijzondere gebruik van de stem. En bij de iets oudere generatie ook van Herman Brood. Maar ze heeft ook andere nummers opgenomen. En die luister ik nu. Luister ook eens naar de cd ‘was denn …’. Daarop zingt ze wat oudere nummers, vaak (zeker voor haar doen) vrij rustig. Natuurlijk is het nummer dat nu speelt een uitzondering daarop (‘Das kommt weil ich so schön bin’). Maar de meeste anderen zijn vrij rustig qua stemgebruik. Ook dan blijkt wat voor bijzondere stem ze heeft.

Soms moet je toevallig op dat soort muziek uitkomen. In dit geval ging dat via het nummer ‘Du hast den Farbfilm vergessen’, dat Charlotte en ik een paar jaar geleden tijdens een show in Berlijn zagen en hoorden. Dat was een lied uit de jaren zestig (geloof ik) in de DDR. Op de een of andere manier sprak mij dat nummer wel aan en ging ik thuis zoeken naar een versie op Spotify. En daar vond ik dus (enigszins verrassend voor mij) de versie van Nina Hagen. Pas kort geleden heb ik ook de cd, waarop het nummer stond, opgezocht en speel die dus nu af. Allemaal nummers die erbij passen.

Gepubliceerd 30-9-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in