Morgen ga ik een poging doen om een filmverslag te maken van het laatste optreden van muzikanten in het Isala ziekenhuis. Afgelopen donderdag traden daar Annet en Albert Rumengan op, aka Two Lucky Minds. Zij gingen diverse kamers langs en het lukte ze prima om de patiënten wat afleiding te bezorgen. Ik liep zoals gewoonlijk met ze mee en maakte wat opnames.

Al een klein jaren treden er maandelijks artiesten op. Dat wordt georganiseerd door Bedside Buslers, tegenwoordig een stichting die inmiddels in 9 ziekenhuizen actief is. Voor elk ziekenhuis is er een artiestenbemiddelaar, zoals in Zwolle Julia Hulshof. Voor meer informatie kun je kijken op hun website: www.bedsidebuskers.nl.

Vanuit het ziekenhuis is er natuurlijk ook altijd een contactpersoon en bij Isala ook nog een vrijwilliger die meeloopt (en dat ben ik dus). Elke tweede donderdag van de maand komen (meestal twee) artiesten naar het ziekenhuis. Alhoewel, regelmatig is het ook op de derde donderdag en één keer was het zelfs op een vrijdag. Ik vind dat allemaal prima, als de artiesten maar komen.

Per kamer (met 1, 2 of 4 patiënten) verzorgen ze 1 of 2 liedjes. In totaal zijn ze zo’n anderhalf a twee uur bezig. En uiteraard lukt het dus niet om het hele ziekenhuis door te gaan, meestal eindigt de ‘toernee’ al na anderhalve afdeling. Elke keer worden dus andere afdelingen bezocht.

Elke keer is het weer anders. De ene artiest is nu eenmaal makkelijker in staat contact te leggen met patiënten dan de ander en ook zijn de patiënten op de verschillende afdelingen natuurlijk verschillend. Maar deze keer was naar mijn mening een hoogtepunt. Albert (gitarist en tweede stem) en vooral Annet konden prima contact maken en hadden ook een repertoire dat prima ontvangen werd. Soms was het ook moeilijk voor ze om naar een volgende kamer te gaan.

Op één kamer (voor mij het hoogtepunt tot nu toe in mijn Bedside Buskers geschiedenis) zong een patënte met beide liedjes uitgebreid mee en ‘danste’ daarbij met haar handen. En dat terwijl ze plat op bed lag. En naast haar stond, bij het bed van naar ik vermoed haar opa, een jonge dame vol tranen in de armen van waarschijnlijk haar moeder.

Afgelopen maandag was er in het ziekenhuis in Deventer een borrel voor mensen die betrokken zijn bij de Bedside Buskers. Charlotte was zo vriendelijk om te rijden en was dus ook bij de borrel. Helaas konden Julia en Johan (van Isala) niet, dus ik was de enige uit Zwolle. Maar het was prima. Ik heb kennis gemaakt met vertegenwoordigers van diverse andere ziekenhuizen, wat meer gehoord over de plannen van de Bedside Buskers, afgesproken dat ik een keer in Deventer (waar de Bedside Buskers gestart zijn) meeloop en stickers voor de artiesten en visitekaartjes voor de patiënten meegenomen.

Als het goed is, komen er de tweede donderdag van juni weer artiesten en mag ik weer meelopen en opnames maken. Ik verheug me er nu alweer op.

Gepubliceerd 25-5-2019

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in