Zo, de ‘externe schijf’ in de cloud die ik aangevraagd had, is er eindelijk. Het heeft even geduurd voordat het zover was. Ik had hem aangevraagd nog voordat Hilko naar Australië vertrok. En afgelopen week, dus na een kleine twee maanden, kreeg ik de toegangscode. De bedoeling is, dat Hilko ook in die map al zijn foto’s kan plaatsen. Ruimte is er in ieder geval genoeg, want de map is 1.000 GB, oftewel bijna 1 TB groot. En het fijne is, hij is helemaal gratis.

Dat de map gratis is, heeft ongetwijfeld ook als gevolg dat het allemaal wat langer duurde. Er zal behoorlijk wat belangstelling voor zijn en men wil het netjes afhandelen. Maar nu ik erop kan, kan ik er ook veel meer mee doen. Het is uiteraard ook zonde om alleen maar de foto’s te plaatsen.

Zo lijkt de map ook geschikt om voor RTV ZOo te gebruiken. We zaten bijvoorbeeld tot nu toe met een grens van 2 GB om bestanden met anderen te delen. Dat gebeurt steeds meer. Onze collega’s van NO Veluwe TV maken programma’s die wij af en toe uitzenden, en wij maken programma’s die zij zouden kunnen uitzenden. Grotere bestanden (en een beetje filmpje is al snel groter dan 2 GB) konden we tot nu toe slecht of alleen met moeite overdragen. Dat zou nu dus geen probleem meer moeten zijn.

En ook filmpjes van de studio naar mij thuis krijgen, is geen probleem meer. Gisteren heb ik de eerste film in de map gezet, een opname in het kader van Bluesworld van 4,7 GB. Die wordt nu hier op de computer weer binnen gehaald. Duurt wel even, maar het lukt. En dan kan ik die in orde maken voor op de tv. Dat doe ik namelijk nog steeds vaak. Dat is verder een kleine moeite, maar je moet natuurlijk wel het juiste bestand hebben.

Wat ik verder allemaal nog doe met de map weet ik nog niet. Maar dit zijn al enkele belangrijke zaken. Ik merk de komende tijd wel wat er nog meer mee kan. In ieder geval is het mooi en het is prettig dat je er ook mee kunt delen. Overigens kan ik ook een deel van de map weer beschikbaar stellen aan anderen. Ik weet nog niet of ik daar dan ook naar kan kijken. Dat moet ik nog uitzoeken. Maar dat maakt niks uit. In ieder geval zou het mogelijk moeten zijn om bestanden en mappen te delen met anderen, die er dan zelf eventueel ook bestanden op kunnen plaatsen. Dat zal de komende tijd allemaal nog wel duidelijker worden.

En nu even aan de slag met dat Bluesworld-bestand. Het is inmiddels binnen, dus het kan bewerkt worden. Voor de liefhebbers nog: ik heb het hier over STACK van TransIP. Wil je zelf ook zo’n map hebben, dan kun je dat aanvragen via www.transip.nl. Hou dus wel rekening met zo’n 2 maanden wachttijd.

Gepubliceerd 18-3-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in