PEC - Willem II
Vreugde na de gelijkmaker tegen Willem II (foto: peczwolle.nl)

Elke thuiswedstrijd van PEC Zwolle zitten we met 6 familieleden bij elkaar op de tribune. Tenminste, dit jaar weer. De afgelopen twee seizoenen moesten we het zonder Dick doen vanwege de Corona-toestanden. Maar nu is hij er weer. Naast zwager Dick zitten er ook nog een broer en schoonzus en twee neven. Overigens zitten op andere plekken ook nog een broer en een paar neven c.q. aangetrouwde familie.

Omdat Dick er weer is, nemen we voor de wedstrijd ook steeds de verwachtingen door. Daar vraagt Dick altijd naar. Zo dus ook afgelopen vrijdagavond. Allemaal hadden we goede hoop en voorspelden dus een overwinning. Ik verwachte, zoals ik altijd doe, een 3-1 overwinning. Maar al snel kon er een streep door onze voorspellingen gezet worden. Na een kwartier was het immers al 0-2. Dat PEC Zwolle uiteindelijk toch nog de gelijkmaker wist te scoren, hielp niet met onze voorspellingen.

Het was ook niet zo makkelijk om te bepalen of we blij moesten zijn met het gelijke spel of juist ontevreden vanwege het uitblijven van de overwinning. Immers, PEC Zwolle speelde vanaf de 40e minuut met een man meer en had net voor de rust de stand al gelijkgetrokken. Je merkte ook wel dat alle toeschouwers met dat dilemma zaten, behalve de fans van Willem II, die tevreden waren met het gelijke spel.

Aan de inzet lag het wederom niet. De spelers deden hun uiterste best om een winnende treffer te scoren en lieten mede daarom ook nogal wat ruimte voor de enige aanvaller van Willem II om gevaarlijk te worden. Misschien probeerden ze wel teveel om kansen te creëren. En dat lukte dus niet echt.

Voordeel van spelen in de Keuken Kampioen Divisie is natuurlijk dat er meer wedstrijden gespeeld worden. Je kunt je dus al snel richten op de volgende wedstrijd. En nu helemaal, want die volgende wedstrijd is maandag al. Dan zitten al die familieleden van mij en ook ik weer naar televisie te kijken om hopelijk veel goals van PEC Zwolle te zien in hun uitwedstrijd tegen Jong AZ.

Nadeel is dan weer dat niet alle wedstrijden, zoals ook die tegen Jong AZ, rechtstreeks op televisie komen. Gelukkig is er wel een schakelprogramma, vandaar de hoop op veel doelpunten en fraaie acties.

En dan is vrijdag alweer de volgende thuiswedstrijd, dan tegen ADO Den Haag. Dan zitten we dus met z’n allen weer braaf bij elkaar op de tribune.

Zoals gewoonlijk: voor details van de wedstrijd en de andere wedstrijden van afgelopen vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie, volg de link rechts op deze pagina.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in