Sinds 1989 volg ik het honkbal in Amerika en dan vooral de prestaties van de Seattle Mariners. In dat jaar waren Charlotte en ik in Amerika en bezochten met een nicht van haar een wedstrijd van de Mariners tegen de Texas Rangers. Dat leidde errtoe, dat ik het honkbal meer ging volgen. En het volgen gaat vaak het beste als je een favoriete club hebt. Dat werden dus de Mariners.

In het begin was het nog wat lastig om te volgen. Af en toe luisterde ik via internet (toen nog via inbellen) naar het verslag van een deel van een wedstrijd. Omdat ik via een andere pagina ook kon ‘zien’ wat er gebeurde, kroop ik soms in de box als met name Ken Griffey jr. weer een homerun sloeg, vooral als dat met mensen op de honken was.

Maar na een uurtje luisteren moest ik wel weer stoppen, anders werd het te duur. Gelukkig is het internet verder ontwikkeld en hoeven we nu geen rekening meer te houden met de lengte van het vopgen, hooguit met de bedtijd. Want het tijdverschil met Seattle is negen uur, dus als ze thuis spelen, spelen ze meestal midden in de nacht en 1 of 2 keer in de week om tien uur in de avond.

Tegenwoordig kun je niet alleen maar luisteren naar de wedstrijd, maar ook kijken. Al veel jaren heb ik een abonnement op de MLB-app en kan daarmee niet alleen de wedstrijden van de Mariners kijken, maar alle wedstrijden in de MLB. Ik richt mij wel vooral op de Mariners, maar mede vanwege het tijdstip van hun wedstrijden kijk ik ook allerlei andere wedstrijden.

Inmiddels is het seizoen weer bezig. Dat wil zeggen, de springtraining is begonnen en de eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld. Die worden nog niet allemaal uitgezonden, maar de meeste zijn wel te zien. Het duurde wel wat langer voordat de springtraining begon, vanwege een geschil tussen de spelers en de eigenaren. Daardoor is de springtraining ook ingekort, zodat de competitie wel 162 wedstrijden (per team) kan omvatten.

Dit jaar wordt wel het een en ander van de Mariners verwacht. Vorig jaar misten ze op het nippertje de play-offs en dit jaar zou het eindelijk weer eens moeten gebeuren. Dat wordt tijd ook, want zo’n twintig jaar geleden is dat voor het laatst gelukt. Ik hoop natuurlijk ook dat het gaat lukken. In de tweede week van april begint de competitie weer en dan moet het duidelijk worden.

In een volgend artikel zal ik nog wat meer schrijven over mijn bezoeken aan wedstrijden van de Mariners (en andere wedstrijden, de samenstelling van het huidige team (en spelers uit het verleden) en meer honkbalgerelateerde zaken. En volgend jaar is de All Star Game weer in Seattle. Ik was bij de vorige ook in Seattle (in 2001). Dus daarover valt het nodige te vertellen.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in