Marlins Park
Marlins Park, het stadion van de Miami Marlins

Gisteravond kon ik weer eens naar een wedstrijd van de Seattle Mariners kijken. Ze speelden al om tien over half acht Nederlandse tijd in Miami tegen de Miami Marlins. Ik was wel benieuwd hoe het zou gaan. Ze hadden een aardige thuisserie achter de rug (7 gewonnen, 2 verloren), maar buitenshuis liep het niet zo (1 gewonnen, daarna 4 op rij verloren).

Het leek in het begin ook wat moeizaam te gaan. De pitcher van de Marlins was aardig in vorm en de pitcher van de Mariners, Logan Gilbert, had wat moeite de slagzone te bereiken. Hij gooide in totaal 4 keer 4 wijd. Maar toch wisten de Mariners in de 2e inning op voorsprong te komen dankzij een homerun van JP Crawford. En Gilbert wist steeds aan tegenpunten te ontsnappen.

In de vierde inning werd het zelfs 2-0 door een RBI-single van Abraham Toro. Gilbert kwam steeds meer in de wedstrijd en wist het slaggeweld van de Marlins aan banden te leggen. En toen kwam de zesde inning. Met twee man uit eist Crawford een double te slaan. De Marlins wilden niets te maken hebben met de volgende slagman, Abraham Toro, en gaven hem vier wijd. Ze zagen meer kansen tegen ‘rookie‘ Julio Rodriguez, die tot nu toe nog niet echt geweldig was geweest aan slag.

Maar Rodriguez was het daar natuurlijk niet mee eens. Hij gaf de bal een flinke optater, zodat die buiten het veld belande: een homerun die drie punten opleverde. Het was de eerste homerun voor Rodriguez en er worden nog veel meer van hem verwacht. Hij wordt gezien als één van de toptalenten in de MLB. Hopelijk voor de Mariners is nu dan ook het hek van de dam.

In de tweede helft van de zesde inning moest Gilbert een homerun toestaan aan de Marlins, stand 5-1 dus. Daarna werd hij vervangen door relief-pitchers. Overigens was de startende pitcher van de Marlins ook vervangen na de homerun van Rodriguez. Die relief-pitchers zorgden af en toe wel voor gevaarlijke situaties. In de 7e inning leverde dat de Marlins nog een punt op. En de honken raakten bezet, maar daar konden ze verder geen punt uit scoren.

In de 9e inning wist Jesse Winker nog twee zogenaamde insurance runs binnen te slaan. Dus deed een homerun van de Marlins in de gelijkmakende slagbeurt weinig pijn meer. Met de einduitslag van 7-3 in het voordeel van de Mariners wisten zij dus én een eind te maken aan hun serie van 4 verloren wedstrijden én een eind te maken aan een serie van 7 gewonnen wedstrijden door de Marlins. Nu kijken hoe het gaat in Houston.

Voor de tweede keer dit jaar staan er drie wedstrijden op het programma tegen de Astros. De vorige drie waren thuiswedstrijden voor de Mariners. Daarvan wonnen ze er twee. Als dat nu ook in Houston zou lukken, zou dat mooi zijn.

De Mariners hebben nu 12 wedstrijden gewonnen en 10 verloren. Daarmee staan ze tweede in de divisie achter de Los Angeles Angels.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in