Target Field - Minnesota Twins
Target Field, het veld van de Minnesota Twins

De eerste wedstrijd in de MLB-competitie is door de Mariners gewonnen. Tegen de Minnesota Twins werd het 2-1 voor de ploeg uit Seattle. Die stand was al bereikt toen ik naar bed ging na de slagbeurt van de Mariners in de 5e inning. Ook al was hij nog niet ‘on top of his game’, toch wist Robbie Ray de slagploeg van de Twins aardig in bedwang te houden. Hij moest alleen een homerun toestaan.

De twee punten van de Mariners werden al in de eerste inning gescoord, toen Mitch Haniger met een man op de honken de bal uit het veld sloeg. Ook daarna kregen de Mariners wel wat kansen (net als de Twins overigens), maar scoren lukte niet meer.

Vooral de vijfde inning begon interessant. Met nul man uit kwamen twee spelers op het tweede en derde honk. Dus dat beloofde wel wat voor de Mariners. Maar toen gooide de relief-pitcher van de Twins er nog een schepje bovenop en wist met diverse worpen van 100 miles per uur drie toch prima spelers van de Mariners uit te gooien.

Dat er aanvallend verder weinig te beleven viel, blijkt ook wel uit het aantal hits per team. De Mariners hadden ook daarin een kleine voorsprong, 5-4. De pitchers hadden verder een behoorlijke hoeveelheid vrije lopen te verwerken. Ray gooide vier keer vier wijd, de twee relief-pitchers van de Mariners geen een keer. De vier pitchers van de Twins moesten zeven keer vier wijd toestaan.

Vanavond is de tweede wedstrijd tussen de Twins en de Mariners. Ondanks dat die wedstrijd al om 20.10 uur begint, kan ik niet kijken. Dan zit ik in de schouwburg te kijken naar een voorstelling van het Zwols Muziek Theater. Zij spelen de derde voorstelling van Ciske de Rat en Annewyke speelt er ook in mee. En morgenavond, als de derde wedstrijd ook om 20.10 uur begint, zit ik in het voetbalstadion te kijken naar PEC Zwolle tegen AZ. Misschien kan ik dan nog wel, hopelijk met een goed humeur na een overwinning van PEC, het einde kijken.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in