aerial view of city buildings
Seattle met op de achtergrond nog net het veld van de Mariners te zien (Photo by Josh Fields on Pexels.com)

Vandaag hebben de Mariners hun eerste vrije dag. Ze hebben de afgelopen tien dagen tien wedstrijden gespeeld. Ze begonnen goed met 2 winstpartijen, zakten daarna in met 4 keer verlies op rij en eindigden die eerste tien met 3 keer winst en 1 keer verlies. Oftewel, ze staan nu op 5-5 en daarmee gedeeld derde in de divisie op 1 winstwedstrijd achter koploper LA Angels.

Voor de mensen die de Mariners niets zegt: het gaat om honkbalploeg de Seattle Mariners, de ploeg waar ik al vele jaren fan van ben. Als je al eerder op mijn site hebt rondgekeken, weet je dat vast wel. In 1989 hebben Charlotte en ik voor het eerst een wedstrijd bezocht in Seattle waarna ik vooral de Mariners ben gaan volgen.

Dit jaar wordt er wel wat verwacht van de Mariners. Ze hebben zich flink versterkt en dat na een seizoen waarin ze maar nipt de play-offs misliepen. Langzamerhand beginnen die versterkingen wat op te leveren. Niet zozeer nog wat punten betreft, maar vooral in de breedte bewijzen ze zich.

In de eerste wedstrijden waren het vooral de pitchers die het moesten doen. De slagmensen waren nog niet echt in vorm. Maar de laatste paar wedstrijden gaan zij ook wat meer meedoen. Vooral in twee thuiswedstrijden tegen de Houston Astros ging het slaggeweld aardig los. De eerste (de home-opener) wonnen ze met 11-1, de derde met 7-2. De tweede wedstrijd hadden de Astros Justin Verlander als pitcher opgesteld. Tegen die toppitcher kwamen de Mariners er niet aan te pas. Slechts 3 honkslagen en geen speler die het tweede honk haalde. Die wedstrijd ging met 0-4 verloren.

Gisteravond kon ik een behoorlijk deel van de wedstrijd zien. Die begon ‘al’ om 22.10 uur. Omdat het vandaag Tweede Paasdag is, heb ik wat langer gekeken dan normaal op zondag. Toen het na de zesde inning 7-2 stond, ben ik gaan slapen. Aardig dus dat ze daarna geen punten meer hebben gepakt of weggegeven.

De startende pitcher van de Mariners Matt Brash, die zijn tweede wedstrijd in de Major League gooide, had een vrij bizarre wedstrijd. Hij gooide maar liefst zes keer vier wijd, waarvan drie keer tegen de eerste slagman van de inning, maar wist ook vier keer een dubbelspel te starten. En pas in de zesde inning kreeg hij zijn eerste honkslag tegen, meteen gevolgd door een homerun waardoor de Astros hun 2 punten scoorden. Na nog een keer vier wijd werd hij gewisseld voor een relief-pitcher.

De Mariners hadden in de eerste inning al een punt weten te scoren, maar gingen echt los in de vierde inning. Toen maakten zij, mede door een homerun met twee mensen op de honken door Ty France (die vorig jaar zijn debuut had gemaakt bij de Mariners), maar liefst vijf punten. Het punt in de zesde inning zorgde voor wat extra rust na de 2 punten van de Astros.

Na de rustdag van vandaag spelen de Mariners nog zes thuiswedtrijden achter elkaar tegen de Texas Rangers en de Kansas City Royals. Na dan weer een rustdag volgen negen uitwedstrijden en zeven thuiswedstrijden achter elkaar. Tegen die tijd zal wat duidelijker zijn hoe de Mariners het dit jaar gaan doen.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in