Vandaag heb ik maar kort wat tijd om iets te schrijven voor de website. Over ongeveer drie kwartier komt Anne, mijn nieuwe ambulant begeleider, en dus kan het geen uitgebreid verhaal worden. Maar er valt zeker wel wat te vertellen.

Vorige week is Anne voor het eerst geweest, als opvolger van Roel. Roel zit in het behandel-traject en dat is voor mij afgelopen. Anne is een ‘gewoon’ begeleider. Daarvoor heb ik nog tot in lengte van jaren een toewijzing. Of dat ook echt geldt voor al de komende jaren zal pas dit jaar duidelijker worden. Door de veranderingen in de zorg komen allerlei zaken op de helling te staan, waaronder mijn begeleiding. Je zou mogen verwachten dat met de start van de nieuwe situatie per 1 januari jongstleden alles helder zou zijn. Maar dat is dus niet het geval. Veel gemeenten moeten eerst nog zien hoe het allemaal gaat werken en wat de rijksbezuinigingen uiteindelijk voor consequenties hebben. Mogelijk dat het ergens halverwege dit jaar duidelijk is voor mij, maar dat is dus afwachten. Voorlopig komt in ieder geval Anne en maken we er samen het beste van. En wat mijzelf betreft: ik maak me er (zoals gewoonlijk zou ik haast zeggen) helemaal niet druk om.

Bij de radio zijn er ook wat wijzigingen te melden. Er zijn vooral de nodige vrijwilligers bij gekomen. Ik heb de afgelopen weken een paar gesprekken gevoerd en allemaal gaan ze aan de slag op de redactie. Op dit moment zijn ze hier en daar alvast wat aan het inwerken, maar vanaf 9 februari barst iedereen weer helemaal los.

Dan starten ook de nieuwe website, het nieuwe tv-kanaal en de app. In eerste instantie zouden die al aanstaande maandag beginnen, maar het is een week uitgesteld. We hebben al wel een beperkt inzicht in hoe bepaalde zaken zullen gaan, maar pas volgende week vrijdag is er een eerste cursus en wordt hopelijk meer duidelijk over de toevoeging van allerlei berichten, foto’s en dergelijke. We hadden er nogal wat vragen over, maar nog geen antwoorden.

Dat het een verbetering wordt ten opzichte van de huidige situatie, is wel duidelijk. Alles, dus ook de kabelkrant, kan dadelijk van huis uit als het nodig is. Het onderhoud van website, kabelkrant, app en ook het beheerprogramma is helemaal geregeld. En voor de luisteraars en kijkers komt een veel duidelijkere site, met ook (en dat is nieuw voor RTV ZOo) mogelijkheden om uitzendingen terug te luisteren (radio) en kijken (tv).

We gaan het tv-kanaal samen met RTV IJsselmond (Kampen) invullen. Dat merken we ook volgende week, omdat die eerste cursus daar plaats vindt. Zij gebruiken hetzelfde beheerprogramma voor website en kabelkrant. Op het tv-kanaal komen dan dus de kabelkranten van Zwolle en Kampen en de tv-uitzendingen van beide omroepen. Dat zal wel goed komen, maar vergt wel even wat afstemming. En voor de kijker zal het duidelijk moeten worden, dan kijken naar het tv-kanaal heel wat anders is dan luisteren naar de radio. Naar verwachting komt er geen radiosignaal van één van beide omroepen op de tv, maar alleen muziek tijdens de kabelkrantuitzendingen. En hopelijk vooral veel tv-uitzendingen.

Aanstaande maandag al start het dagelijkse nieuwsprogramma van RTV ZOo. Ook daar zijn we als website/kabelkrantredactie bij betrokken. We zullen onder andere veel berichten doorgeven om er iets mee te doen tijdens die uitzending. Het is nog even zoeken naar de juiste communicatie en ook mogen er nog wel wat extra medewerkers bij dat radioprogramma bijkomen, maar het gaat van start en ik heb er alle vertrouwen in. Maandag om 17.00 uur de eerste uitzending van Focus op Zwolle.

Zo, het is inmiddels zo’n twintig minuten verder en dus ben ik op tijd klaar voordat Anne komt. Inclusief het plaatsen op de website kostte dit verhaal dus ongeveer 25 minuten. Als ik eenmaal bezig ben, gaat het over het algemeen vrij vlot, blijkt maar weer. Tot volgende week.

Gepubliceerd 30-1-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in