Sinterklaas moet nog komen, maar hierin huis is de kersttijd alweer aangebroken. Hilko is een groot liefhebber van de kerstsfeer en kon het niet laten de afgelopen week al de kerstboom en toebehoren te plaatsen. Zo zijn we eens een keer de eersten, die al in kerstsfeer zitten.

In eerdere jaren duurde het meestal wel even voordat we het huis helemaal in kerstsfeer brachten. In december zijn Charlotte en Hilko jarig en dat moest natuurlijk niet overvleugeld worde door kerst. En uiteraard vierden we toen de kinderen nog klein waren elk jaar Sinterklaas, ook een reden om te wachten met kerst. Maar dat laatste doen we al lang niet meer, de verjaardag van Charlotte is dit jaar geen bijzondere (pas volgend jaar weer) en bij Hilko past het natuurlijk helemaal.

Hilko had al zo’n anderhalve week geleden een klein sierkerstboompje gekocht, maar dat was duidelijk niet genoeg voor hem. Dus toen hij van de week Charlotte belde met de vraag of hij de kerstboom kon opzetten, kon Charlotte niets anders doen dan hem daar veel plezier mee te wensen.

Nu is dit jaar zeker voor Hilko ook wel een bijzondere kerstmis. Want Emilie is dan in Nederland. Ze komt al 15 december aan en Hilko en Emilie zijn van plan om flink van elkaar te genieten. Hilko wil Emilie een goed beeld van Nederland geven. Maar ook gaan ze een paar dagen naar familie van Emilie in Frankrijk, in combinatie met een bezoek aan Disneyland. Voor mij wordt het dan de eerste keer dat ik Emilie ontmoet.

Verder gaat het leven gewoon door. Ik ben wel voorzichtig wat aan het kijken naar mogelijke nieuwe activiteiten, zoals een onderwerp helemaal uitzoeken en het bespelen van een draailier. Ik kan nog niet zeggen of dat ook echt gaat gebeuren, maar een beetje uitzoeken wat er kan en hoe is natuurlijk nooit verkeerd. Ook wil ik eens gaan kijken hoe het maken van een film zou kunnen.

Kort geleden heb ik met Anne een lijstje van potentiële activiteiten gemaakt en daar stonden deze activiteiten op. We hebben toen gekeken welke activiteiten verder uitgezocht konden worden en kwamen op deze drie uit. Het heeft helemaal geen haast en zal vanzelf wel een keer duidelijk worden. En misschien wordt het uiteindelijk ook niks. Alles kan. En wat het eventueel betekent voor mijn andere activiteiten, ook dat is nog niet te zeggen. Voorlopig zie ik in ieder geval nog geen redenen om te stoppen met de RTV ZOo-activiteiten of die duidelijk te verminderen.

Misschien dat ik het zwaartepunt van mijn activiteiten bij de radio wel ooit ga veranderen of dat de momenten, dat ik voor RTV ZOo bezig ben, veranderen, maar ook dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Het gaat momenteel wel lekker en we zijn met enkele veranderingen bezig, die er in mijn ogen veelbelovend uitzien. Dus waarom daarmee stoppen?

Maar we zullen het allemaal wel zien. Ik ga gewoon door en probeer wat bezig te blijven. Een kasplantje in huis worden, kan veel later nog wel eens. Of eigenlijk beter helemaal niet.

Gepubliceerd 2-12-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in