Derde in de Grote Zwolle Quiz. Voorwaar geen slechte prestatie! En er deden maar liefst 24 teams mee aan de quiz, die georganiseerd werd door o.a. de Zwolse Historische Vereniging en het HCO. Mede vanwege de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen waren daar ook zes politieke teams bij.

GroenLinks, met naast mij Vincent Wever, Norman Finnies en Eildert Noorda, was van de politieke partijen de tweede, achter de PvdA. Het team van de PvdA was dan ook wel erg lastig te verslaan, want zij hadden de erevoorzitter van de Zwolse Historische Vereniging Jaap Hagedoorn in hun midden. Zij werden dan ook vrij onbedreigd eerste in de quiz. De reglementen zorgden ervoor, dat zij niet ook nog de aanmoedigingsprijs voor beste politieke partij in ontvangst konden nemen. Die was dus voor ons.

De quiz bevatte in totaal 58 vragen, op allerlei gebied. En ook door een groot deel van de geschiedenis van Zwolle, van vroeger tot nu. In het begin hadden wij nog wat moeite om op gang te komen. Na 30 vragen hadden we ‘slechts’ 19 goed, maar dat wisten we na de pauze flink goed te maken. Bij de laatste 28 vragen kruisten we maar liefst 24 keer het goede antwoord aan, dus in totaal 43 van de 58 vragen correct.

In de tussenstand tijdens de pauze werden wij nog niet genoemd. We zaten toen net 1 punt onder de zesde of zevende plaats. Maar toen aan het eind bleek, dat een team met 42 punten al in de prijzen viel, was duidelijk dat we een goede inhaalrace hadden gedaan. We moesten de derde plek weliswaar delen met twee andere teams, maar dat kon de pret natuurlijk niet drukken. En 1 van de andere twee teams was vooraf als grote kanshebbers getipt, ook door mij. Dat team bestond uit Adri van Drielen, Minke Kraijer en Dick en Coleta Hogenkamp. Voor de volledigheid, het andere team met 43 punten was dat van Sassenpoortwachters 1. Het team dat als tweede eindigde was overigens dat van Stadsrondleidingen 1.

Die laatste namen geven al aan, dat de concurrentie stevig was met veel kennis over Zwolle en de geschiedenis daarvan. We konden dus zeer tevreden zijn met onze derde plek. En voor alle duidelijkheid: dit was geen eenmalige deelname. Wat mij betreft doen we een volgende keer weer mee. Misschien gaat het dan nog beter omdat we nu beter weten welke vragen gesteld worden en welke kennis dus handig is. Voor de liefhebbers: binnenkort komen alle vragen op de site van de Zwolse Historische Vereniging. Kijk maar eens.

Gepubliceerd 2-2-2018

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in