It’s raining again. Een toepasselijk lied (van Supertramp) voor deze maandagochtend, waarop ik eigenlijk zou moeten gaan fietsen volgens mijn weekschema. Maar gezien de regen en de duur daarvan (het zou volgens de regenradar nog de hele ochtend moeten regenen), gaat dat vandaag niet door. En dus heb ik de maandag- en dinsdagochtend maar weer omgedraaid, net als vorige week. Kijken of het morgen wel geschikt weer is om een stuk te fietsen.

Vanochtend is het dus tijd om te strijken en een stukje voor de website te maken. Nou hoeft deze week niks gestreken te worden, dus dat scheelt. Maar een stukje voor de website kan altijd, al is het niet altijd makkelijk daar inspiratie voor te vinden. Met zo’n regenochtend is het begin echter makkelijk gevonden.

Er valt altijd wel wat over regen te schrijven. Gisteren was het al flink raak in Deventer, waar de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Heracles al na 15 minuten moest worden gestaakt vanwege de overvloedige regenval. Het veld was onbespeelbaar geworden. Bij PEC Zwolle moet het wel heel bont zijn wil zoiets gebeuren. Met kunstgras kan onbespeelbaarheid eigenlijk geen excuus zijn om een wedstrijd te staken. Tenzij de kunstgrasplaggen loslaten natuurlijk, maar daar zou de leverancier zich dan voor moeten schamen.

Vorige week maandag was er trouwens geen regen, maar een zware storm. Die zorgde ervoor dat ik toen niet kon fietsen. Toch is zo’n storm zonder regen op zich prettiger dan de vele regen van nu. Zonder de ‘slachtoffers’ tekort te willen doen, heeft zo’n storm wel iets. Er gingen zelfs bij ons in de straat bomen om, maar hier gelukkig zonder dat daar voetgangers, fietsers of auto’s door geraakt werden. En het woei uiteraard hard om het huis. Die hele enkele keer dat er zo’n storm is, is niet erg. Nogmaals, als bijvoorbeeld een boom op het huis zou zijn gevallen, zou ik er misschien anders over denken, maar dat is niet gebeurd.

De regen heeft verder overigens nog niet voor overlast gezorgd. Er staan geen grote plassen op straat en ik heb ook nog niets gehoord van grote problemen op de weg of het spoor. Daar heb ikzelf ook geen last van uiteraard, maar het zou vervelend zijn, als bijvoorbeeld Annewyke en Hilko problemen zouden hebben bij het bereiken van hun bestemmingen.

Op de weg is wat minder interessant eigenlijk. Het viel mij toen ik nog veel met de auto onderweg was al op, dat als het maar een beetje regende meteen veel automobilisten dachten dat de noodtoestand was uitgeroepen of zo. Zonder duidelijke reden gingen mensen langzamer rijden, maar bleven ook velen nog ‘gewoon’ doorrijden, wat dus tot veel meer files leidde. En dus tot wat frustratie, toen.

Maar nu is het vooral de regen uitzitten. Kijken of het vanmiddag weer droog is, als ik naar de radiostudio ga. Zo ja, dan kan ik rustig fietsen. Zo nee, dan kan ik nog steeds fietsen, maar dan met een regenpak aan. In ieder geval maakt de elektrische fiets het al een stuk makkelijker.

Gepubliceerd 4-11-2013

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in