Ik ben Paul Appels, inmiddels 58 jaar oud. Omdat ik ruim zeven jaar geleden, op 30 april 2011 om precies te zijn, een herseninfarct heb gehad, ben ik afgekeurd voor werk. Het herseninfarct heeft een groot deel van mijn emoties uitgeschakeld, zorgt dat ik vrij snel moe ben en dat ik niet zo goed tegen drukte om mij heen kan. Maar als je mij tegenkomt, merk je niet zo snel wat.

Omdat mijn emoties voor het grootste deel uitgeschakeld zijn, heb ik zelf niet zo’n last van de gevolgen van het infarct. Zoals ik altijd zeg: ‘dat gedeelte van mijn hersenen dat zich daar druk om maakt, is uitgeschakeld’. Mijn omgeving, en dan met name mijn vrouw Charlotte en mijn twee kinderen, hebben er meer last van. Maar inmiddels is het allemaal aardig op een rijtje en kunnen we er allemaal goed mee overweg.

Eén keer per week komt mijn ambulant begeleidster Ankie langs. Dan bespreken we hoe het allemaal gaat en maken we een nieuw weekschema, waarop mijn bezigheden voor de volgende week staan. Op zich is ook dat al een vrij vast schema geworden, dus kost dat normaal gesproken niet zoveel moeite meer. Maar één van de effecten van het infarct is ook, dat ik lastig iets nieuws kan bedenken. Valt er dus een gat in het normale programma, dan is het goed dat iemand mij kan helpen bij het invullen daarvan.

Ik zit niet stil. Na enige jaren vrijwilligerswerk bij de lokale omroep van Zwolle, RTV ZOo, ben ik nu bezig in het ziekenhuis als gastheer in de hal , bij poliklinieken en bij de spoedeisende hulp. Als je de verhalen op deze site leest, dan kan je dat niet zijn ontgaan. Ook tafeltennis ik op woensdagochtend, ben ik in de tuin bezig, bezoek ik wekelijks mijn moeder, fiets ik (op de elektrische fiets), lees ik en luister ik muziek. Ook volg ik nog steeds sporten, met name voetbal (vooral PEC Zwolle) en Amerikaans honkbal (vooral de Seattle Mariners). En sinds kort ben ik meer bezig met het zelf maken van filmpjes.

Ook maak ik deel uit van de steunfractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Zwolle. Dat deed ik al voor het herseninfarct en nu dus nog steeds. Niet dat ik daar een belangrijke rol speel, integendeel. Ik ben elke week zo’n anderhalf uur bij de fractievergadering en doe mijn mond open waar het mij zinvol lijkt. Maar ik bereid weinig tot niets voor en heb ook verder geen taken. Af en toe verbaast het mij wel eens, dat men toch nog positief is over mijn bijdrage. Maar het hoort erbij, net als de bezoeken aan de thuiswedstrijden van PEC Zwolle en alle andere zaken die ik doe.

Op deze website schrijf ik in principe wekelijks over wat mij bezighoudt. Ook wilde ik in het verleden (weer) een overzicht maken van enkele gegevens met betrekking tot Amerika (ik ben amerikanofiel) en van de boeken van Karl May, die ik heb (ik ben Karl May-liefhebber). En natuurlijk ook over Zwolle, mijn thuisbasis (ook al ben ik er niet geboren, ik voel me wel op en top een Blauwvinger). Of dat nog gebeurt, weet ik niet. Maar het zien we wel.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Foto's

Agenda

Geen evenementen