Hoe schrijf je een levensboek? Of een column, of een gedicht, of … Dat zijn vragen waar we ons de komende tijd mee bezig gaan houden bij de gespreksgroep voor mensen met NAH. In die gespreksgroep willen we dieper gaan en dus niet aan de oppervlakte blijven hangen. Gisteren hebben we geprobeerd een schema voor de komende maanden te maken. Met zo’n schema is het een stuk interessanter en beter vol te houden.

Allerlei mogelijkheden passeerden de revue en we hebben dus ook wel al opties voor volgend jaar. Maar in eerste instantie kwamen we dus uit bij schrijven. Een paar mensen uit de groep is met diverse aspecten daarvan al bezig of heeft connecties op dat gebied. Eén keer per maand willen we daar wat mee doen. We proberen dan iemand uit te nodigen om meer te weten te komen over het schrijven.

Als eerste gaan we echter wat uitgebreider bekijken wat iedereen wel of niet kan of kent op het gebied van schrijven. En wat zijn exact de interesses die we verder kunnen uitdiepen. Daarmee kunnen we dan de diverse bezoekers nader het vuur aan de schenen leggen. En wellicht komen er dan ook nog andere namen naar boven die we kunnen uitnodigen. Die eerste bijeenkomst zou over vier weken moeten zijn.

Omdat we elke twee weken bij elkaar komen, hebben we ook nog andere bijeenkomsten te vullen. Dat zullen meer losstaande onderwerpen zijn. Zo hebben we bedacht om op 16 september een sessie te wijden aan Prinsjesdag. Een dag voor Prinsjesdag gaan wij mede op basis van wat er allemaal gelekt is eens kijken wat wij ervan vinden, welke zaken wij eigenlijk anders zouden willen en wat we verder inhoudelijk kwijt willen. Ook zullen we het vast hebben over de aard van Prinsjesdag met alle tradities. Zijn die eigenlijk wel nodig? Ik mag dat voorbereiden, dus ik heb wat te doen dan.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Foto's

Agenda

Geen evenementen