Terug naar het verleden, ja, dat is wel een beetje aan de orde. Ik ben bezig allerlei foto´s te scannen en bewerken. Foto´s, uiteraard, vooral uit het verleden. Van mijn moeder heb ik foto´s meegenomen, maar ook hier heb ik de nodige foto´s. Deels kan ik mij herinneren wie erop staan, deels zijn het voor mij raadsels. Later moet ik dus nog een keer met mijn moeder foto´s langslopen om de namen te weten te komen.

Ik ben ook wel een beetje benieuwd wie en wat ik allemaal tegenkom. Hoe ouder, hoe minder ik de mensen ken en ook mezelf steeds lastiger herken. Maar in overleg zal ik een heel eind komen. Als ze klaar zijn, dan plaats ik een heleboel met verklarende teksten op mijn website. Zo wordt mijn leven ook in beeld weer wat zichtbaarder. Misschien dat ik er zelfs wel regelmatig commentaar bij plaats.

Een voorbeeld heb ik bij deze blog geplaatst. Het is een foto van mijzelf van zo rond 1970 op de basisschool. Hij is nog niet bewerkt, maar zoals gescand hier geplaatst. Je ziet onder andere dat de kleuren nogal verbleekt zijn, tenminste in het overgrote gedeelte. Aan de randen rechts en links zijn de oorspronkelijke kleuren nog wel zichtbaar. Ik ben benieuwd of het zal lukken de oorspronkelijke kleuren terug te krijgen, maar heb daar in dit geval wel twijfels over. Wil je weten of het gelukt is, dan moet je later maar weer eens kijken op de site.

Het kost wel wat tijd om de foto´s te verwerken. Het scannen van alle foto´s is al veel werk. En het is af en toe uitzoeken wat het beste werkt om de foto´s weer wat te verbeteren. Gelukkig kan er veel met mijn fotobewerkingsprogramma Paint Shop Pro, en ik heb dan ook goede hoop dat het een mooi resultaat oplevert.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Foto's

Agenda

Geen evenementen