Gisteren heb ik een paar mensen ontmoet die eigenlijk niet goed begrepen waarom ik zo zonder problemen omga met de gevolgen van het herseninfarct. Deels kwam dat naar voren toen ik weer eens mijn verhaal vertelde en wat de consequenties daarvan waren. Bij de gespreksgroep was een vrijwilligster die graag onze achtergronden wilde weten. Vandaar.

Zoals ik al eerder heb aangegeven kan ik heel gemakkelijk over het gebeurde praten. En zonder enkele ergernis of teleurstelling. Ik weet wel dat het een hele ingreep is, maar het doet mij niks. Herhaling: dat gedeelte van mijn hersenen dat zich met de emoties bezighoudt, is uitgeschakeld.

Bij anderen in de groep is dat anders. Zij hebben het emotionele gedeelte nog, hebben op allerlei manieren hinder van hun hersenproblemen, en merken ook voortdurende achteruitgang. Gelukkig zijn zij niet negatief en proberen het beste te maken van de situatie.

Het is helemaal niet de bedoeling van die gespreksgroep dat we het steeds hebben over onze eigen situatie. Het is geen lotgenotengroep, al zijn we wel allemaal lotgenoten als getroffenen door niet aangeboren hersenletsel. Maar ja, af en toe komt er een nieuw iemand bij, in dit geval een vrijwilligster, en dan moet je toch even iets vertellen over waarom je in de groep zit.

En we hebben om diverse redenen ook nog eens een keer de doelen van de gespreksgroep op een rijtje gezet. Kort gezegd: we zoeken intellectuele uitdaging, en gebruiken daarvoor gasten, onze eigen kennis en af en toe kunde en mogelijk bezoeken aan organisaties en personen. We hebben al gesproken met iemand van een lokale omroep over het lokale nieuws en allerlei aspecten daarvan, hebben iemand op bezoek gehad van het hersenletselteam Overijssel en (maar dan zonder mij) gesproken over nepnieuws. De volgende keer gaan we luisteren naar en praten over enkele klassieke nummers. Ik ben benieuwd.

Bij het bespreken van de komende mogelijkheden kwamen gisteren allerlei zaken naar voren. Politiek (zowel landelijk als lokaal), sport (verhouding betaald/amateursport, gehandicaptensport etc.), zorg, en ga zo maar door. Oftewel, we zouden de komende tijd genoeg te bespreken moeten hebben.

Zo vaak zijn we nog niet bij elkaar geweest. Voor mij was het de derde keer. Ik heb twee sessies gemist vanwege vakantie en het vertrek van Hilko naar Montreal. In totaal zijn we dus vijf keer bij elkaar geweest. Daarbij houd ik geen rekening met een paar voorbereidende bijeenkomsten. Op maandag 19 november is de volgende sessie met dus klassieke muziek.

Nog even iets anders: vorige week ben ik voor het eerst in tijden weer eens wat verder weg geweest om te wandelen en foto’s te maken. Het ritje ging naar Kampen. De foto bij dit artikel is daar gemaakt. Mogelijk vertel ik in een volgend verhaaltje daar wat meer over, maar dat zou ook kunnen gaan over de nieuwe aanmeldzuilen in het Isala ziekenhuis, over PEC Zwolle, over de verkiezingen in Amerika of over nog iets anders. Heb je zelf iets waar je wat over zou willen weten, laat het maar horen en ik schrijf erover.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Foto's

Agenda

19 apr 2019 04:07 - 07:07
Seattle at LA Angels
20 apr 2019 04:07 - 07:07
Seattle at LA Angels
20 apr 2019 19:45 - 21:30
Vitesse - PEC Zwolle
21 apr 2019 03:07 - 06:07
Seattle at LA Angels
21 apr 2019 22:07 - 01:07
Seattle at LA Angels
24 apr 2019 04:10 - 07:10
Seattle at San Diego
24 apr 2019 19:45 - 21:30
PEC Zwolle - FC Groningen
24 apr 2019 21:40 - 00:40
Seattle at San Diego
26 apr 2019 04:10 - 07:10
Texas at Seattle
27 apr 2019 04:10 - 07:10
Texas at Seattle