Ja, het is gewoon in Nederland, niet ergens in een jungle. Ook hier kun je mooie beelden schieten van de natuur.

Afgelopen week waren we met zijn vieren in de Weerribben. Nee, niet met Annewyke, maar met Emilie, die twee weken over was uit Montreal. Het was een gezellige tijd met haar hier in Zwolle en omgeving, jammer dat ze weer terug is. Maar Hilko gaat eind oktober voor een half jaar naar Montreal en Charlotte en ik gaan er eind van het jaar naartoe (wel een heel stuk korter).

Hilko en Emilie waren al naar Giethoorn geweest en hadden bij Steenwijk gefietst, maar in de Weerribben waren zij nog niet geweest. Het is een prachtig natuurpark, waar je met fluisterboten doorheen kunt varen, iets wat wij dus ook gedaan hebben. Vooral het eerste stuk is midden in de bossen. Het tweede stuk kent meer open stukken.

Er waren uiteraard meer mensen op het idee gekomen om naar de Weerribben te gaan, maar echt overspannen druk was het er absoluut niet. Echt een aanrader om er eens te gaan kijken. Wij vertokken vanuit Kalenberg, een hele logische plek om te starten. Daar eindigden we dus ook weer en gingen nog even op een terrasje de fraaie boten bekijken die er af en aan voeren. Om een gemiddeld beeld van de Nederlander te krijgen moet je echt niet daar zijn. Voor de duidelijkheid: die schepen voeren langs de Weerribben, niet erdoor. Gelukkig maar.

Later zal ik nog meer foto's op de site plaatsen. En misschien maak ik ook nog een filmpje. Ook daar heb ik wat beelden voor geschoten. Maar dat komt dus nog.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Foto's

Agenda

Geen evenementen