Een kleine twee weken is het even wat drukker in huis. Niet alleen Hilko heeft vrij van zijn werk, zijn vriendin uit Canada is ook over. Gezellig natuurlijk. De komende dagen doen we ook nog wat gezamenlijke dingen, zoals een lunch en een boottochtje. Volgende week vrijdag is het feest weer voorbij. Dan vertrekt Emilie naar Montreal. Een dag later vertrekt Hilko weer voor twee weken werk.

In oktober gaat Hilko dan Emilie achterna naar Montreal. Daar blijft hij als alles volgens verwachting gaat langer dan een jaar. Hij gaat vanaf januari een opleiding Frans doen. Met het bijbehorende studievisum mag hij ook wat werken. Aan het eind van dat jaar hopen ze dan een ander visum te kunnen bemachtigen wat het voor Hilko mogelijk maakt om permanent in Montreal te blijven.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Met de gordijnen dicht om de warmte een beetje buiten te houden (voorlopig gelukkig voor het laatst) schrijf ik weer een stukje voor op de website. Daarbij heb ik muziek aanstaan via Spotify. Meestal laat ik dat programma de Discover Weekly lijst afspelen. Over het algemeen is dat aardige muziek, die wel bij mij past. En ook wel verrassend. Zo hoor ik nu de gebroeders Brouwer ‘Il Silenzio’ spelen. Twee trompettisten die, zo blijkt nu weer, een mooi deuntje spelen, om het enigszins populair te zeggen. Het was geen muziek die ik vroeger zou kopen (en nu trouwens waarschijnlijk ook niet), maar ik vind het niet slecht.

Ik wilde schrijven dat de muziek die tegenwoordig gemaakt wordt, mij minder aanspreekt. Maar al meteen dacht ik ook weer: dat klopt toch niet. De doorsnee NPO3-muziek is niet mijn smaak, maar er wordt toch nog regelmatig mooie muziek gemaakt. Alleen koop ik geen cd’s meer en als ik cd’s draai, dan is het dus vaak wat oudere muziek. Over oudere muziek gesproken: nu klinkt ‘Tous Les Garçon et Les Filles’ van Françoise Hardy uit 1962. En zij wordt opgevolgd door ‘Grocer Jack’ van Keith West uit 1967. Twee nummers dus uit mijn jongste jeugd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het is weer zweten vandaag en de komende dagen. Met een verwachte maximum temperatuur van 38 graden donderdag en 5 of 6 dagen boven de 30 graden kun je wel zeggen dat het heet is. Tijdens onze vakantie van een paar weken geleden hebben we het ook een paar dagen zo warm gehad en toen hebben we het overleefd. Dus nu zal het ook wel lukken. Maar temperaturen tussen de 20 en 25 graden zijn toch altijd het best. Daar zullen we volgens de vooruitzichten echter nog veel langer op moeten wachten.

Het is een kwestie van rustig aan doen. En ´s avonds en ´s morgens als de temperatuur wat lager is de deuren open zetten om het huis enigszins te laten afkoelen. Natuurlijk zijn de gordijnen overdag gesloten, maar dat houdt slechts een beperkt deel van de warmte buiten. Het is nu 31 graden en binnen al 24 graden. Kun je nagaan hoe het donderdag wordt. Het is niet anders.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Nog een kleine week en mijn vakantie van drie weken is voorbij. Maar ik geniet er nog van. Geen verplichtingen en rustig aan doen, het was wel even nodig. Deze week nog en dan vanaf maandag weer ‘gewoon’ aan de slag. Alvast even een verslag van de vakantie tot nu toe.

De vakantie begon met een feest. Op de zondag vierde Annewyke haar 29e verjaardag bij ons en kwamen diverse mensen op bezoek. Een gezellige dag en overigens ook de 30e huwelijksdag van Charlotte en mij.

In de eerste week ben ik een dagje naar Schiphol en Amsterdam geweest. Op Schiphol heb ik onder andere een bustocht gemaakt, waarmee een kijkje achter de schermen gekregen kon worden. Helaas was het Panoramadek dicht, zodat er naast de vele winkels die er waren, niet veel bekeken kon worden. Er wordt flink verbouwd en pas in augustus zouden de verdiepingen boven de vertrekhal, waaronder dus het Panoramadek, weer open moeten gaan. En dus ging ik ook nog maar naar Amsterdam.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Het komt er nu toch maar eens van. Ik ga een autobiografie schrijven met veel foto’s en een paar filmpjes e.d. Vanmorgen heb ik een inleiding geschreven waarin ik vertel wat de bedoeling is, waarom ik het doe en nog meer. Ik heb inmiddels een menu-item ‘Autobiografie’ gemaakt, die je bovenin het menu kunt vinden. Daar is nu alleen nog maar de inleiding te vinden. De komende tijd komt er veel meer bij. Onder andere ook een pagina waarin de aanpassingen en aanvullingen aangegeven worden.

Op de verjaardag van Annewyke gisteren heb ik veel extra motivatie gekregen om hier mee bezig te gaan. Ik sprak er met diverse mensen over (nav een foto die ik aan mijn moeder liet zien voor extra informatie). Zij vonden het een goed idee en zullen vast wel een bijdrage leveren in het vervolmaken van mijn herinneringen, zeker als ik ze daarom vraag.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Foto's

Agenda

20 aug 2019 01:10 - 04:10
Seattle at Tampa Bay
21 aug 2019 01:10 - 04:10
Seattle at Tampa Bay
21 aug 2019 19:10 - 22:10
Seattle at Tampa Bay
24 aug 2019 04:10 - 07:10
Toronto at Seattle
25 aug 2019 03:10 - 06:10
Toronto at Seattle
25 aug 2019 22:10 - 01:10
Toronto at Seattle
27 aug 2019 04:10 - 07:10
NY Yankees at Seattle
28 aug 2019 04:10 - 07:10
NY Yankees at Seattle
28 aug 2019 22:10 - 01:10
NY Yankees at Seattle
30 aug 2019 02:05 - 05:05
Seattle at Texas