Na vanavond zou het duidelijk moeten zijn. Zwolle krijgt een nieuwe officiële lokale omroep. De gemeenteraad stond unaniem achter het voorstel van het college van B&W om RTV Focus daarvoor aan te wijzen. RTV Zwolle FM, de huidige officiële lokale omroep en voorheen bekend als RTV ZOo, delfde niet onverwacht het onderspit. Het Commissariaat van de Media (CvdM) kan er niet omheen.

Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug. Immers ben ik enkele jaren actief geweest bij toen nog RTV ZOo. Toen ik daar weg ging, kreeg ik zelfs de ‘Roel van Olst-onderscheiding’. Vlak daarna ging het helemaal mis bij de omroep. Het vrij nieuwe bestuur stuurde de hele eindredactie (waar ik dus ook deel van uitmaakte tot mijn afscheid) de deur uit. Los daarvan was er al een tijdje geen bijeenkomst geweest van het ProgrammaBepalende Orgaan (PBO). Het was zelfs de vraag of er überhaupt nog een PBO was. Dat laatste leidde uiteindelijk tot het verzoek van de gemeenteraad aan het CvdM om de licentie van RTV Zwolle FM in te trekken. Dat het CvdM dat verrassend niet deed, gaf nogal wat gefronste wenkbrauwen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Vanmorgen hebben we voor langere tijd afscheid genomen van Hilko. En in één moeite door konden we ook Annewyke voor twee weken wegbrengen. Samen gaan ze zo'n twee weken naar Disneyworld in Florida, waarna Annewyke weer terug komt naar Nederland en Hilko naar Montreal gaat. Daar blijft hij meer dan een jaar bij Emilie, zijn vriendin die overigens samen met gezamenlijke vriendin Marina vanuit Montreal ook naar Florida komt.

Schrijf reactie (0 Reacties)

(Vorige week was er blijkbaar even een probleempje met mijn website. In ieder geval lukte het toen niet onderstaand verhaal te plaatsen. Nu volgt het alsnog.)

Je hebt soms van die weken dat je er niet toe komt om een verhaaltje te schrijven. De ene keer zit er iemand op de computer, de andere keer heb je muziek in het ziekenhuis en ga zo maar door. Maar dat wil niet zeggen, dat er niets te vertellen is. Hoogste tijd om dus weer eens wat te schrijven.

Het belangrijkste is dat Hilko bijna gaat vertrekken naar Montreal. Nog ruim een week en hij is weg. Hij gaat niet meteen naar Montreal maar eerst met Annewyke, Emilie en een vriendin van hun uit Montreal naar Disneyworld in Florida. Daarna komt Annewyke weer naar Nederland en gaat de rest naar Montreal. Hilko heeft een studievisum en kan dus ruim een jaar daar blijven. Hij gaat Frans studeren. En na een jaar zou het eenvoudiger moeten zijn om een verblijfsvisum te krijgen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Afgelopen week heb ik een overzicht gemaakt van de eerste twee weken van het 365 dagen project. Nu weet ik het nog redelijk en kan dus wat commentaar bij de foto’s geven. Maar ik moet ook zeggen dat ik al een paar dagen vergeten ben om foto’s te maken. Het is duidelijk lastig om er elke dag aan te denken. Ik heb het fototoestel ook niet steeds mee, en om elke keer weer een foto van het televisietoestel te maken schiet ook niet op.

Eigenlijk dacht ik door de foto’s op een rijtje te zetten en van commentaar te voorzien het makkelijker te maken om het elke dag te doen. Maar blijkbaar liep ik daardoor juist leeg, om het zo te zeggen. Overigens heb ik ze nog niet op mijn site geplaatst, dus kijken naar mijn oogst tot nu toe lukt nog niet.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoe schrijf je een levensboek? Of een column, of een gedicht, of … Dat zijn vragen waar we ons de komende tijd mee bezig gaan houden bij de gespreksgroep voor mensen met NAH. In die gespreksgroep willen we dieper gaan en dus niet aan de oppervlakte blijven hangen. Gisteren hebben we geprobeerd een schema voor de komende maanden te maken. Met zo’n schema is het een stuk interessanter en beter vol te houden.

Allerlei mogelijkheden passeerden de revue en we hebben dus ook wel al opties voor volgend jaar. Maar in eerste instantie kwamen we dus uit bij schrijven. Een paar mensen uit de groep is met diverse aspecten daarvan al bezig of heeft connecties op dat gebied. Eén keer per maand willen we daar wat mee doen. We proberen dan iemand uit te nodigen om meer te weten te komen over het schrijven.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Foto's

Agenda

Geen evenementen