Vorige week las ik de laatste bladzijden van ‘Im Reiche des silbernen Löwen’ van Karl May. Dit verhaal (in 4 delen geperst) is een bijzonder verhaal. Samen met ‘Ardistan und Dschinnistan’ horen de laatste twee delen hiervan tot het latere werk van Karl May, waarin de reisavonturen meer ten dienste staan van levensbeschouwelijke vraagstukken. Helaas zijn deze werken niet in het Nederlands vertaald, omdat ‘het niet commercieel genoeg zou zijn’. Zo staat het bijna letterlijk in deel 25 van de bekende Prisma pocketserie. Gelukkig maar dat mijn Duits zo goed is, dat ik het prima ook in de originele taal kan lezen.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Zo´n twee weken hebben we nu een nieuwe computer. Hij doet het goed en ik moet zeggen, het inrichten was een fluitje van een cent. De oude harde schijf zit ook in de nieuwe computer, dus dat scheelde ook nog met het extern bewaren van gegevens. De computer is snel, alles werkt en het bewerken van foto en video gaat goed. Het heeft even wat voeten in de aarde gehad, maar ik kan dus erg tevreden zijn met hoe het nu gaat.

Eén van de voordelen van de computer is dus dat hij snel is. Bij de oude computer was het handig om hem op tijd aan te zetten, waarna je even moest wachten voordat je verder kon. Nu kun je meteen aan de slag. Dat komt onder andere door de SSD-schijf die erin zit.  Ook de grafische kaart werkt vlot en goed. Samen met de processor kun je prima meerdere programma’s tegelijk laten draaien zonder dat je ergens vertraging ervaart.

Schrijf reactie (0 Reacties)

En zomaar twee verhalen vlak achter elkaar. Zo kan het dus ook. Gisteren had ik het nog over een nieuwe computer (en die is inmiddels besteld!), vandaag gaat het over afgelopen zaterdag. Toen had ik een vrij drukke dag met een bezoek aan het NK Tafeltennis en aan de carnavalsoptocht in Zwolle. Gelukkig was het daarna een rustig weekeinde, dus dat ging allemaal goed.

Alweer voor de zevende keer werd in de Topsporthallen van Landstede het NK Tafeltennis gehouden. Ook voor de zevende keer was Tafeltennis Zwolle daarbij betrokken. In totaal zo’n twintig vrijwilligers waren onder leiding van Charlotte van vrijdagmiddag tot zondagavond bezig om de zalen in en her in te richten, te helpen bij allerlei zaken in de zalen en ga zo maar door.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ja, ik ben er nog! Al een tijdje heb ik op deze site niets van mij laten horen. Maar dat komt niet door een gebrek aan inspiratie (eerder te veel inspiratie of onzekerheid of en hoe ik iets zou moeten schrijven). Maar de afgelopen tijd ben ik drukker geweest met het uitvinden welke computer we zouden moeten kopen.

Want dat is de bedoeling. Zoals hopelijk duidelijk is geworden, ben ik actiever bezig met fotografie en video. Daar hoort absoluut ook het bewerken bij. Zeker het bewerken van video gaat lastig op onze huidige 8 jaar oude computer. Tel daarbij op dat het opstarten steeds langzamer gaat en het is duidelijk dat we aan een nieuwe computer toe zijn.

Schrijf reactie (0 Reacties)

De afgelopen tijd, en waarschijnlijk ook voorlopig nog, ben ik druk bezig geweest met het mij eigen maken van Paint Shop Pro. Stap voor stap neem ik aan de hand van de handleiding dit fotobewerkingsprogramma door. Ik ben nog lang niet aan het einde maar krijg wel steeds meer door hoe je het beste met je foto’s om kunt gaan.

Zo ben ik ook alweer wat stappen verder met de foto die ik de vorige keer als voorbeeld aangaf. Ik weet inmiddels hoe je de kleuren kunt behouden terwijl je toch de kleurzweem verwijdert. Deels heb ik dat trouwens ook van filmpjes op YouTube, waar ook heel veel informatie te vinden is. Onderaan dit bericht staat de laatste versie van die foto ‘uit de oude doos’.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Foto's

Agenda

19 apr 2019 04:07 - 07:07
Seattle at LA Angels
20 apr 2019 04:07 - 07:07
Seattle at LA Angels
20 apr 2019 19:45 - 21:30
Vitesse - PEC Zwolle
21 apr 2019 03:07 - 06:07
Seattle at LA Angels
21 apr 2019 22:07 - 01:07
Seattle at LA Angels
24 apr 2019 04:10 - 07:10
Seattle at San Diego
24 apr 2019 19:45 - 21:30
PEC Zwolle - FC Groningen
24 apr 2019 21:40 - 00:40
Seattle at San Diego
26 apr 2019 04:10 - 07:10
Texas at Seattle
27 apr 2019 04:10 - 07:10
Texas at Seattle