(Vorige week was er blijkbaar even een probleempje met mijn website. In ieder geval lukte het toen niet onderstaand verhaal te plaatsen. Nu volgt het alsnog.)

Je hebt soms van die weken dat je er niet toe komt om een verhaaltje te schrijven. De ene keer zit er iemand op de computer, de andere keer heb je muziek in het ziekenhuis en ga zo maar door. Maar dat wil niet zeggen, dat er niets te vertellen is. Hoogste tijd om dus weer eens wat te schrijven.

Het belangrijkste is dat Hilko bijna gaat vertrekken naar Montreal. Nog ruim een week en hij is weg. Hij gaat niet meteen naar Montreal maar eerst met Annewyke, Emilie en een vriendin van hun uit Montreal naar Disneyworld in Florida. Daarna komt Annewyke weer naar Nederland en gaat de rest naar Montreal. Hilko heeft een studievisum en kan dus ruim een jaar daar blijven. Hij gaat Frans studeren. En na een jaar zou het eenvoudiger moeten zijn om een verblijfsvisum te krijgen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Afgelopen week heb ik een overzicht gemaakt van de eerste twee weken van het 365 dagen project. Nu weet ik het nog redelijk en kan dus wat commentaar bij de foto’s geven. Maar ik moet ook zeggen dat ik al een paar dagen vergeten ben om foto’s te maken. Het is duidelijk lastig om er elke dag aan te denken. Ik heb het fototoestel ook niet steeds mee, en om elke keer weer een foto van het televisietoestel te maken schiet ook niet op.

Eigenlijk dacht ik door de foto’s op een rijtje te zetten en van commentaar te voorzien het makkelijker te maken om het elke dag te doen. Maar blijkbaar liep ik daardoor juist leeg, om het zo te zeggen. Overigens heb ik ze nog niet op mijn site geplaatst, dus kijken naar mijn oogst tot nu toe lukt nog niet.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Hoe schrijf je een levensboek? Of een column, of een gedicht, of … Dat zijn vragen waar we ons de komende tijd mee bezig gaan houden bij de gespreksgroep voor mensen met NAH. In die gespreksgroep willen we dieper gaan en dus niet aan de oppervlakte blijven hangen. Gisteren hebben we geprobeerd een schema voor de komende maanden te maken. Met zo’n schema is het een stuk interessanter en beter vol te houden.

Allerlei mogelijkheden passeerden de revue en we hebben dus ook wel al opties voor volgend jaar. Maar in eerste instantie kwamen we dus uit bij schrijven. Een paar mensen uit de groep is met diverse aspecten daarvan al bezig of heeft connecties op dat gebied. Eén keer per maand willen we daar wat mee doen. We proberen dan iemand uit te nodigen om meer te weten te komen over het schrijven.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Afgelopen vrijdag ben ik met een nieuw project begonnen. Gedurende 365 dagen maak ik elke dag een foto. Zomaar een foto van iets van die dag. Begonnen ben ik bij de pedicure en daarna heb ik een foto gemaakt van mijn ontbijtsituatie, van het vertrek met de auto naar bowlen en eten, van een zaal van InteraktContour en vandaag van planten in het ziekenhuis (die bij dit artikel staat). Het zijn dus allemaal nogal willekeurige onderwerpen en dat moet ook. Voor de rest van deze week heb ik al aardig bedacht wanneer ik een foto wil maken, maar daarna nog niet echt. Dat geeft ook niet, want het moet uiteindelijk vrij spontaan gaan.

In eerste instantie wil ik vooral foto´s maken zonder mensen (herkenbaar) erop. Maar dat zou best wel eens kunnen veranderen in de loop van het project. En eerlijk gezegd verwacht ik dat de kwaliteit van de foto’s ook zal veranderen. Hoe meer foto’s ik maak, hoe beter ik het toestel hoop te leren kennen en dus ook hoe beter de foto’s zouden moeten worden.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Een kleine twee weken is het even wat drukker in huis. Niet alleen Hilko heeft vrij van zijn werk, zijn vriendin uit Canada is ook over. Gezellig natuurlijk. De komende dagen doen we ook nog wat gezamenlijke dingen, zoals een lunch en een boottochtje. Volgende week vrijdag is het feest weer voorbij. Dan vertrekt Emilie naar Montreal. Een dag later vertrekt Hilko weer voor twee weken werk.

In oktober gaat Hilko dan Emilie achterna naar Montreal. Daar blijft hij als alles volgens verwachting gaat langer dan een jaar. Hij gaat vanaf januari een opleiding Frans doen. Met het bijbehorende studievisum mag hij ook wat werken. Aan het eind van dat jaar hopen ze dan een ander visum te kunnen bemachtigen wat het voor Hilko mogelijk maakt om permanent in Montreal te blijven.

Schrijf reactie (1 Reacties)

Foto's

Agenda

20 okt 2019 12:15 - 14:00
PEC Zwolle - ADO Den Haag
26 okt 2019 20:45 - 22:30
Heracles Almelo - PEC Zwolle
29 okt 2019 19:45 - 21:30
[Beker] HSV Hoek - PEC Zwolle
01 nov 2019 20:00 - 21:45
PEC Zwolle - Ajax
10 nov 2019 14:30 - 16:15
FC Twente - PEC Zwolle
23 nov 2019 19:45 - 21:30
PEC Zwolle - Fortuna Sittard
01 dec 2019 16:45 - 18:30
Feyenoord - PEC Zwolle