Na een maand lang trainingswedstrijden is twee weken geleden het honkbalseizoen in Amerika weer begonnen. Dat betekent dus voor Hilko en mij weer regelmatig honkbalwedstrijden kijken en vooral de Mariners volgen. Dat kan voor een relatief klein bedrag al jaren prima via internet.

De Mariners zijn dit jaar goed begonnen. Er werd ook wel wat meer verwacht dan vorig jaar, met name omdat ze Robinson Cano hebben aangetrokken. Cano speelde de afgelopen jaren als tweede honkman bij de New York Yankees en was één van de begerenswaardigste ‘free-agents’ van het winterseizoen. De Mariners moesten wel flink in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat.

Cano zorgde in ieder geval voor een sprank van hoop in de harten van de Mariners fans. Dat er nog een paar pitchers (waaronder All Star Iwakuma en top-prospect Walker) geblesseerd aan het seizoen begonnen, maakte daarvoor weinig uit.

De eerste drie wedstrijden in Anaheim werden allemaal gewonnen, een sweep dus. Ook daarna bleef het aardig lopen, al werd het niet zo succesvol als in die eerste drie wedstrijden. Momenteel staan de Mariners met 6 gewonnen en 5 verloren wedstrijden tweede in de divisie op 1,5 wedstrijden van de Oakland Athletics.

Jammer was wel dat een andere top-prospect, Paxton, ook geblesseerd is geraakt. Het startende quintet is dus flink uitgedund. Er moeten nu wat pitchers starten, die eigenlijk nog niet op dat niveau zijn. Toch doen die het erg goed. Helaas laat de bullpen nog wel wat steken vallen, zoals ook gisteravond tegen Oakland. Chris Young, die voor het eerst voor de Mariners en voor hem voor het eerst sinds 2012 een wedstrijd startte, had het weliswaar moeilijk, maar wist zes innings te overleven zonder tegenpunt. Daarna kwam de bullpen en die gaf drie punten weg. Omdat de offense ook geen deuk in een pakje boter wist te slaan, was daarmee de 3-0 nederlaag een feit.

De eerste elf wedstrijden gingen allemaal tegen Anaheim en Oakland. Vanaf vandaag komen andere teams aan de beurt met deze week eerst vier wedstrijden tegen Texas (6 gewonnen en 6 verloren) en dan drie tegen Miami (5 gewonnen en 8 verloren). Miami is de eerste tegenstander uit een andere divisie, zelfs uit een andere league.

De Mariners hebben drie van de elf wedstrijden op een tijd gespeeld, dat ik kon kijken. Dat was dan ’s avonds om 22.05 uur. Donderdag spelen ze tegen Texas al om 20.05, maar dan zit ik bij GroenLinks en kan het eerste gedeelte dus niet zien. Zondag in Miami beginnen ze zelfs al om 19.10, maar dat is dan weer deels gelijk met de bekerfinale met PEC Zwolle, die om 18.00 uur begint. Ook dan mis ik het begin dus. Maar er zijn genoeg kansen om de Mariners en andere teams te zien spelen. Let’s play ball.

Gepubliceerd 14-4-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in