Gisteravond was alweer de laatste wedstrijd van het Amerikaanse honkbalseizoen 2014. De play-offs moeten nog wel gespeeld worden, maar het dagelijks volgen van de resultaten zit erop. Het was nog even spannend, maar de Mariners hebben het net niet gehaald om in de play-offs terecht te komen. Ze wonnen zelf wel met 4-1 van de Angels, maar omdat Oakland won van Texas kwamen ze één overwinning tekort voor een beslissingswedstrijd.

Toch kunnen we met een positief gevoel terugkijken op het seizoen van de Mariners. Aan het begin leken ze niet veel kansen te hebben. Toen daar ook nog een ‘8 game losing streak’ overheen kwam, werden de verwachtingen helemaal naar beneden bijgesteld. Maar de spelers wisten van allerlei plekken onvermoede krachten te vinden, waardoor ze langzamerhand weer in beeld kwamen voor de play-offs.

De pitching ontwikkelde zich prima met zelfs de beste relievers-staf als gevolg. En Felix Hernandez, de sterpitcher van de Mariners, kende een career-year. Hij heeft het ERA-kampioenschap gepakt met een ERA (aantal toegelaten punten per 9 innings) dat in jaren niet zo laag is geweest. Ook de nieuwe aanwinst Robinson Cano scoorde goed. De slagman, die van de Yankees overkwam, sloeg weliswaar niet al te veel homeruns, maar wel veel honkslagen. Ook zorgde hij voor een positieve impuls bij de andere spelers. En dan was er nog Fernando Rodney, de nieuwe closer, die een nieuw record voor de Mariners scoorde met 48 saves.

Tel daarbij op enkele spelers die eindelijk wat meer los kwamen (Ackley, Seager), goed optredende rookies (Jones) en prima terugkomende spelers (Young) en het verhaal van het jaar wordt duidelijk. Daarbij kan dan ook nog worden opgeteld het ijzersterke optreden van de nieuwe coach McClendon, die, zoals men gisteren zei, rustiger werd bij mindere fases van het team.

Omdat de meeste spelers voor langere tijd vastliggen, is er de komende jaren nog veel te verwachten van het team. Hopelijk lukt het om voor het nieuwe seizoen begint nog wat versterkingen binnen te halen en dan moet het weer een leuk jaar 2015 worden.

Gisteren vierde ook schoonmoeder Cecile haar 83e verjaardag. In een kasteeltje in Olst waren alle kinderen en kleinkinderen samengekomen om met Cecile een lunch te nuttigen. Nou ja, niet alle kinderen konden er zijn. Peter zit een paar maanden in Spanje en Charlotte is daar nu op bezoek. En Aletta heeft een hersenschudding opgelopen, dus die was er ook niet. Maar verder was iedereen er. We hebben er zo’n anderhalf uur met elkaar doorgebracht. Het was een wat onrustige omgeving, maar wel een mooie natuur om het gebouw heen. En het broodje smaakte goed. Binnenkort ga ik maar weer eens alleen bij Cecile langs om eens te kijken hoe het allemaal met haar gaat.

Charlotte is dus een week naar Spanje. Ze is zaterdag gegaan. Er waren nogal wat problemen met mist op het vliegveld Eindhoven. Uiteindelijk is Charlotte dan ook met een bus naar vliegveld Köln gebracht vanwaar ze met een vertraging van 5 ½ uur is vertrokken. Gelukkig had Peter al besloten dat hij haar op het vliegveld op zou komen halen, dus problemen met de bus in Spanje waren er niet. Ze is dus goed aangekomen en heeft zich al helemaal geïnstalleerd daar.

Hilko en ik zullen deze week vast ook prima doorkomen. En zaterdag is Charlotte er al weer.

Gepubliceerd 29-9-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in