Vandaag begint ook PEC Zwolle weer aan het nieuwe seizoen. Het oude succesvolle seizoen lijkt amper voorbij en nu starten de trainingen alweer. Ik ben benieuwd of ze komend jaar net zo leuk spelen als het afgelopen jaar. Dat gebeurt uiteraard met wat nieuwe spelers. Een paar zijn weg, waaronder (sinds afgelopen week duidelijk) Matteus Klich. Maar PEC Zwolle had al wat spelers aangetrokken, ook al tijdens het afgelopen seizoen. En er zullen er vast nog een paar bijkomen.

Ook als je kijkt naar de andere clubs in de eredivisie, dan is er niet direct reden om zorgen te hebben. Er zijn drie nieuwe clubs, waarvan twee (Excelsior en FC Dordrecht) niet direct als concurrent gezien hoeven te worden. En de beide promovendi van vorig jaar, Cambuur en Go Ahead Eagles, die het verrassend goed hadden gedaan, lijken ook aardig verzwakt.

Maar beter nog is het te kijken naar de eigen spelers. Daar kan nu nog niet alles over gezegd worden, gezien de veranderingen die vast nog zullen komen, maar het team lijkt niet echt zwakker te zijn geworden. Voor Klich is Rienstra gekomen en in de aanval is o.a. Mahmedov beschikbaar. Die kan zeker Fred Benson goed vervangen. Ook zijn er wat jonge spelers van o.a. Feyenoord en Twente aangetrokken. Aan de  toekomst wordt dus ook zeker gedacht.

Maar intussen zijn we natuurlijk nog druk bezig met het WK voetbal in Brazilië. Er zijn inmiddels twee rondes gespeeld en Nederland heeft zich alweer geplaatst voor de achtste finales. Of ze daar als nummer één of twee van de poule terecht zullen komen, wordt vanavond duidelijk. Dan is de poulefinale tegen Chili. Dat de eerste twee rondes zijn geweest, betekent ook dat er nog maar twee wedstrijdtijden per dag zijn en niet meer drie. Voorlopig is het voetbal om 18.00 en 22.00 uur.

Er zijn al wel wat verrassingen geweest. Spanje is al uitgeschakeld, evenals Engeland. Portugal moet met grote cijfers winnen in hun laatste wedstrijd en hopen dat Duitsland en Amerika niet simpelweg gelijk spelen. En Italië en Uruguay bepalen onderling welke van de twee doorgaat. Ook Brazilië is nog niet helemaal veilig, maar daar zou dan wel veel bijzonders moeten gebeuren.

En dan is er ook nog de Major League Baseball. De Mariners doen het goed. Ze hebben nu weer drie uitwedstrijden achter elkaar gewonnen en staan op 4 wedstrijden boven 500 (oftewel: ze hebben vier wedstrijden meer gewonnen dan verloren (40-36)). Ondanks dat ze een aardige achterstand van 7 wedstrijden hebben op de koploper in hun divisie Oakland, gaat het toch goed. In de Wild Card race staan ze gedeeld tweede achter een andere ploeg uit de eigen divisie (Anaheim) en tweede worden daarin betekent ook deelname aan de play-offs. Maar voordat definitief plaatsingen worden veiliggesteld, duurt het nog wel even. Er moeten daarvoor nog 86 wedstrijden gespeeld worden. Het is echter al jaren geleden, dat ze zo lang meededen om de play-off plaatsen. Het zou mooi zijn, als ze de komende week ook thuis weer de nodige potjes winnen.

En zo loopt het sportseizoen vrolijk door. Vandaag begint ook Wimbledon en volgende week start de Tour de France. Geen reden om rustig achterover te leunen dus. Geen enkele sprake van sportvakantie.

Gepubliceerd 23-6-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in