aerial view of city buildings
Seattle met op de achtergrond nog net het veld van de Mariners te zien (Photo by Josh Fields on Pexels.com)

Het is inmiddels al weer enige tijd geleden dat ik een update gaf over de Seattle Mariners. Dat kan twee dingen betekenen: of het gaat slecht met het team of ik interesseer me er niet meer voor. Maar geen van tweeën is het geval. Ik kwam er gewoon even niet toe. Hoogste tijd dus voor een update.

Het gaat nog steeds goed met het team. Er worden meer wedstrijden gewonnen dan verloren en de positie op de Wild Card-ranglijst is alleen maar steviger geworden. Stonden ze de vorige keer nog ongeveer gelijk met de achtervolgers, nu hebben ze een voorsprong van 5 gewonnen wedstrijden op de naaste concurrent. Daarbij moet ik wel opmerken dat er vanaf dit seizoen drie teams via een Wild Card naar de play-offs gaan.

Van die drie (Mariners, Rays en Blue Jays) hebben de Mariners nu het beste percentage met .563 (80 gewonnen en 62 verloren). Toronto Blue Jays hebben eigenlijk hetzelfde percentage, maar twee wedstrijden meer gespeeld (81 gewonnen en 63 verloren) en de Tampa Bay Rays staan 1 wedstrijd daarachter met 80 gewonnen en 63 verloren). De Baltimore Orioles zijn de eerstvolgende ploeg op de ranglijst met 75 gewonnen en 67 verloren wedstrijden.

Met nog twintig wedstrijden te spelen voor het einde van de competitie ziet het er dus goed uit voor de Mariners. En daarvoor is het ook de hoogste tijd. De laatste keer dat de Mariners de play-offs haalden was in 2001. Inmiddels dus alweer 21 jaar geleden. 2001 was een recordjaar voor de Mariners die toen maar liefst 116 wedstrijden wisten te winnen, nog steeds het hoogste aantal in de MLB. Het lukte toen niet om tot de World Series (de finale van de MLB) door te dringen, en sindsdien staan de Mariners droog wat betreft de play-offs.

Maar dit jaar gaat het dus goed. In het begin van het seizoen zag het daar nog niet naar uit. Op een gegeven moment stonden ze er zo slecht voor dat de kansen op de play-offs verkeken leken. Maar toen vonden ze hun positieve ‘vibe’. Ineens gingen ze winnen en haalden op een gegeven moment zelfs 14 overwinningen achter elkaar. Zo kwamen ze weer in de ‘play-off contention’ zoals dat heet en door consequent door te gaan nu zelfs op een langzamerhand vrij zekere play-off plaats.

De laatste twintig duels lijken geen problemen meer op te leveren. Die gaan allemaal tegen clubs die minder gewonnen dan verloren hebben. En de ‘concurrenten’ Toronto en Tampa Bay spelen juist nog veel wedstrijden tegen elkaar en tegen andere lastigere tegenstanders. Het zegt allemaal niet alles, maar het beloofd wel wat.

Het zou natuurlijk het mooiste zijn als de Mariners de divisie zouden winnen, maar die kans is super klein. De Houston Astros spelen al het hele seizoen goed. De voorsprong die zij in het begin opgebouwd hebben, hebben ze vast weten te houden. Het zou kunnen dat de Mariners en de Astros in de play-offs weer tegenover elkaar komen te staan. Vrijwel zeker niet in de Wild Card play-offs, maar mogelijk in één van de volgende rondes. Dat wordt dan een spannende serie.

Nog ruim twee weken, en we weten de eindstand en de gevolgen voor de play-offs.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in