Voor mijn verjaardag heb ik van Annewyke een boek gekregen dat ik nu aan het lezen ben. Het is een interessant maar ook een beetje beangstigend boek. Dus zou het fijn zijn geweest als het om een fictieboek ging. Maar helaas, het is echt waar. Het gaat om de toestanden in het Witte Huis onder president Trump.

‘Angst: Trump in het Witte Huis’ is geschreven door journalist Bob Woodward (o.a. bekend van Watergate) en beschrijft ‘aan de hand van verslagen, dagboeken, documenten en honderden uren van interviews met primaire bronnen’ de gang van zaken in het Witte Huis onder Trump. En ik moet zeggen dat je daar niet vrolijk van wordt.

Het is een aaneenschakeling van schelden en tieren, impulsief reageren en regeren, het beperken van gevolgen door anderen en ga zo maar door. Je kunt je eigenlijk niet goed voorstellen dat iemand op die manier het grootste land ter wereld kan leiden. En dat er nog steeds zoveel voorstanders van Trump zijn. Een behoorlijk deel van de Amerikaanse bevolking moet behoorlijk los geraakt zijn van de politiek van de gevestigde mensen als Clinton en oudere Republikeinen om met iemand als Trump in te stemmen.

En beide partijen doen er ook nog niet veel aan om de verbinding met de burgers te herstellen. Ze zijn alleen maar ruzie aan het maken. En dat wordt nu natuurlijk nog wat verhevigd in de dagen voor Midterm-verkiezingen. Volgende week mogen de kiezers weer naar de stembus om een deel van de senaat en het hele congres te kiezen. Het gaat er vooral om of het de Democraten lukt om weer minstens een van beide kamers in bezit te krijgen. Dan wordt het voor Trump lastiger om zijn soms wat rare gedachten (althans in mijn ogen) gerealiseerd te krijgen.

Aan de andere kant vraag ik mij ook wel weer af of het dan misschien juist niet nog vervelender wordt. Het beeld dat ik uit het boek krijg, is dat Trump bij tegenwerking alleen maar meer doordraaft. Hij probeert al regelmatig het congres en de senaat te passeren en dat zal dan alleen maar erger worden. Hopelijk kunnen zijn naaste medewerkers hem dan toch een beetje intomen. Het blijft in ieder geval spannend en voer voor veel berichten in de kranten en op tv.

Gepubliceerd 30-10-2018

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in