Het was een vrij rustige week. Ik heb tussen alle activiteiten door goed rust genomen. En nu is het alweer vrijdag. Dus tijd om een stukje te schrijven. Deze week is het wel wat anders dan normaal, want dinsdag heb ik ook al een stukje geschreven. Vandaag gaat het echter weer over iets heel anders. Ik ga nog even door over het onderwerp van vorige week vrijdag, namelijk de activiteiten bij RTV ZOo.

Ik heb inderdaad de nodige beslissingen genomen. Per 1 mei stop ik bijna helemaal met de TV-activiteiten. Dat dat verstandig is, bleek ook deze week weer. Door al die zaken kom ik helemaal niet meer toe aan het bewerken en plaatsen van berichten op website en dergelijke. Laat staan aan de veranderingen die we binnen de nieuwsredactie hebben afgesproken.

Het is nog even een paar weken doorzetten, want het in een keer uit mijn handen laten vallen leek me ook weer niet verstandig. Wel zo belangrijk om tussendoor dan ook echt rust te nemen en nog even dat gebrek aan plaatsen van berichten op de koop toe nemen. Maar er is in ieder geval een deadline. Al eerder had ik aangegeven zaken te willen afstoten, maar ‘als er iemand anders is om het over te nemen of mee samen te doen’. En dat werkt dus niet. Er moet een duidelijke streep gezet worden. En dat doe ik nu dus.

Ik stop niet helemaal met TV-activiteiten. Wat ik nog wel doe, is de begeleiding van een paar studenten die via Landstede een opdracht bij RTV ZOo doen. Maar dat is nog eventjes en neemt niet veel tijd in beslag. En ik wil me juist wat meer nog gaan bemoeien met een in ontwikkeling zijnd programma over de geschiedenis van Holtenbroek.  Maar al het andere stopt, dus ook het plaatsen van films op de zender.

En dan kan ik vanaf mei dus weer meer doen in de nieuwsredactie zelf. Overigens heb ik dan via die weg hopelijk wel weer meer van doen met tv. Binnen de nieuwsredactie ben ik namelijk de eindredacteur nieuws-TV. Maar dat moet nog helemaal uitgewerkt worden. En het is een andere bezigheid, dan alles waar ik nu mee bezig ben.

Nog even over de geschiedenis van Holtenbroek. Dat programma heb ik bedacht. Maar aangezien ik het zelf niet kan maken, heb ik het als idee voorgelegd aan onder andere studenten van Landstede. Nu is een studente bezig met de voorbereidingen daarvoor. Ik begeleid daarbij en we doen het onder andere in samenwerking met het HCO (Historisch Centrum Overijssel). Basis van het programma is niet zozeer Holtenbroek als wel de geschiedenis van de Zwolse wijken. We beginnen nu simpelweg bij Holtenbroek. Dat heeft en een vrij duidelijk afgebakende geschiedenis en de nodige veranderingen ondergaan in de 60 jaar van het bestaan. Neem daarnaast ook nog de samenstelling van de bevolking en hier en daar ook nog aanwezige problemen en je hebt genoeg te vertellen. Ik zal er later nog wel meer over vertellen.

Gepubliceerd 8-4-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in