Inmiddels is het bijna twee weken geleden dat Hilko naar Australië vertrok. We hebben hem samen met enkele vrienden uitgezwaaid op Schiphol. Via Een korte tussenstop in Kuala Lumpur en een wat langere in Jakarta kwam hij uiteindelijk dinsdagochtend plaatselijke tijd (maandagavond laat in Nederland) in Melbourne aan.

De eerste week heeft hij bij de oom en tante van een tafeltennisvriend doorgebracht. Dat beviel prima en samen met die oom heeft Hilko al het nodige gezien. Vooral de natuur werd in die eerste week bewonderd.

Inmiddels woont Hilko nu op de campus. Daar is het nog rustig. Deze week is hij vooral nog toerist, die veel bekijkt. Hij heeft het centrum van Melbourne bezocht en zou ook een dierentuin gaan bekijken. Dat werd of wordt dan alweer de tweede dierentuin. Bij de eerste had hij een jaarkaart voor (als ik het wel heb) twaalf dierentuinen gekocht. Drie daarvan liggen in of rond Melbourne en bij drie bezoeken heeft hij de prijs er alweer uit.

Wij blijven goed op de hoogte van zijn belevenissen. Hij laat via WhatsApp regelmatig van zich horen. Ook heeft hij foto’s van de eerste week via OneDrive met ons gedeeld en heeft hij een verhaaltje over de eerste dagen op zijn site geplaatst. Nu ligt dat laatste even stil, want pas vanaf maandag heeft hij WiFi op zijn kamer. Dan starten ook de eerste activiteiten van de universiteit.  WhatsApp gaat nog wel af en toe via bijvoorbeeld de WiFi van de McDonalds.

Hier thuis is het dus wat rustiger. De afwezigheid van Hilko is op verschillende manieren te merken. De afwasmachine hoeft minder vaak te draaien, de hoeveelheid was is duidelijk minder en de kamer blijft langer opgeruimd.

Annewyke is bezig aan haar laatste weken in Boxmeer. Nog twee weken en ze gaat beginnen aan een coschap in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Na dat coschap op de IC van neonatologie doet ze dan ook de wetenschappelijke stage in Zwolle. Ze heeft dus ook haar kamer in Nijmegen opgezegd. Niet dat ze thuis komt wonen, ze trekt dan helemaal in bij haar vriend Martijn. Die woont ook nog eens veel dichter bij het ziekenhuis, dus dat komt helemaal mooi uit. Maar wij zullen haar dan wel weer vaker zien. Ze zal dan ook weer doordeweeks trainen bij Tafeltennis Zwolle, waar Charlotte haar ook zal tegenkomen.

Langzamerhand komt voor mij het tafeltennis-loze tijdperk ook weer ten einde. Als het goed is, wordt 15 februari de nieuwe vloer gebracht. Die moet dan natuurlijk nog gelegd worden en ‘inklinken’, maar zoals het nu lijkt kan ik waarschijnlijk de eerste woensdag van maart weer tafeltennissen. De komende weken zal ik vooral nog wat vaker fietsen. Het traject met bewegen en voedsel om wat aan mijn gewicht te doen, zit er inmiddels op. En met succes, er is meer dan 10 kilo af. Maar daarover een volgende keer misschien meer.

Gepubliceerd 12-2-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in