Het tempo van Hilko? Ja, het tempo van Hilko. Daar had Charlotte het over na terugkomst uit Australië. Het was allemaal prima gegaan, zowel het verblijf en rondreizen in Australië als ook de vlucht terug naar Nederland. Maar het was wel af en toe aanpoten geweest in Australië. Ze hadden een programma opgesteld en vooral gevolgd op basis van het tempo van Hilko en dat had steeds flink doorzetten betekend. Maar ze had het met glans overleefd. En niet alleen dat, ze had er ontzettend van genoten.

Natuurlijk was ze wel moe na een reis van meer dan 24 uur terug uit Australië. Het slapen onderweg terug was ook niet zo gelukt. Maar vanaf dat wij Charlotte opvingen op Schiphol rond 14.00 uur tot ’s avonds kon ze goed wakker blijven. Pas rond 21.00 uur gingen de luiken zodanig dicht, dat steeds weer opendoen niet meer lukte. Vanaf maandag is ze weer hard aan het werk om alle roosters van drie scholen voor het komende schooljaar in orde te krijgen.

Het is na een paar weken anders zijn weer wat normaler thuis. Charlotte is er weer en Annewyke is er dan weer wel en dan weer niet. Alleen Hilko laat nog op zich wachten. Maar ook zijn terugkomst duurt niet lang meer. Nog ruim een maand en ook hij is weer thuis. Zijn thuisreis duurt een stukje langer dan die van Charlotte. Via het zuidereiland van Nieuw-Zeeland, waar hij nu zit, gaat hij naar Hawaii, Seattle, het zuiden van Amerika en Canada om dan via New York thuis te komen.

Volgens Charlotte is Hilko goed bezig met dagelijks zijn ervaringen op te schrijven. Hij wil een boekje met foto’s van deze reis maken, maar ook zullen we na zijn terugkomst vast veel verhalen over Australië, de vriendengroep, Nieuw-Zeeland en Hawaii en alle andere plekken waar hij al geweest is of nog zal komen horen. Het zal nog lastig zijn voor hem om weer in het normale gareel te komen.

Ik heb de afgelopen week gewoon gedaan wat ik altijd doe. Alleen zaterdag ben ik dus niet naar de radio geweest, maar met Annewyke naar Schiphol om Charlotte op te halen. Bij de radio is nu eindelijk echt meer te merken van vakantietijd. En dan bedoel ik niet alle mensen die afwezig zijn (wat uiteraard ook het geval is), maar minder nieuwsberichten. Er kan de komende weken dus, naast de normale nieuwsvoorziening, dus ook goed gewerkt worden aan de opzet voor de komende tijd. En dat is nodig, onder meer omdat we de nieuwsredactie anders vorm hebben gegeven.

Vanmorgen heb ik een stuk gefietst. Een heel stuk, mag ik wel zeggen. Via Stadshagen kwam ik in ’s Heerenbroek terecht en daar ben ik naar rechts gegaan. Zoals vaker fietste ik enigszins op goed geluk en ook nu weer kwam ik via een behoorlijke omweg terug in Stadshagen en door in de stad. Ook ben ik nog even bij Charlotte op school geweest. Vooral om heel even te rusten en te kijken hoe haar kamer er na een flinke verandering uit ziet.

Ik had er geen rekening mee gehouden, dat de docenten net hun laatste vergadering van het jaar hadden gehad en voor een groot deel op vakantie gingen. Maar dat was dus wel zo, en zo kon ik enkele oud-collega’s/vrienden ook nog even prettige vakantie wensen. Charlotte heeft al een groot deel van de vakantie gehad. Zij werkt voorlopig gewoon door aan de roosters. Maar de kamer zag er netjes, zij het vrij leeg, uit. De komende tijd gaat Charlotte nog wel wat versiering aanbrengen, zei ze.

En via de winkel kwam ik nog net op tijd, namelijk voordat de batterij van de fiets helemaal leeg was, weer thuis. Het was de hoogste tijd om even op bed te gaan liggen.

Gepubliceerd 15-7-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in