Het is bijna kerstmis en oud en nieuw. Alweer een jaar dat voorbij is. Het gaat snel allemaal. Zelfs als je niet meer werkt, zoals ik, gaat de tijd erg snel. Ik heb wel eens begrepen, dat voor je gevoel de tijd steeds sneller gaat als je ouder wordt. Op basis van mijn eigen ervaringen kan ik dat alleen maar bevestigen.

Tijd dus om, voordat het jaar weer voorbij is, iedereen een goed kerstmis en een fantastisch nieuw jaar te wensen. Ik beperk me vandaag tot slechts een kort stukje. Bij het eind van het jaar hoort terugkijken op het oude en vooruitblikken op het nieuwe jaar. Maar als ik probeer terug te denken aan het afgelopen jaar, dan schiet me niks spannends of vermeldenswaardigs te binnen. Ja, ik ben overgestapt van badminton naar tafeltennis, maar om daar nou weer een hele verhandeling over te houden lijkt me onnodig. Oh ja, en we hebben de huiskamer flink onder handen genomen. Maar eigenlijk heeft vooral Charlotte dat gedaan en heb ik alleen maar geholpen met de keuze voor een nieuwe bank.

Ik kan ook nog wel iets over Annewyke schrijven, die begonnen is met haar coschappen, of over Hilko, die zijn nieuwe studie met goed gevolg doorloopt. Maar dat heb ik al eerder gedaan. En  over Cecile, mijn schoonmoeder, die flink in de lappenmand is komen te zitten, valt nog wel wat te zeggen. Zij verhuist midden februari naar Olst en hoopt dan in een rustigere fase te komen.

 Misschien is het zinvol de stukjes die ik allemaal geschreven heb nog een keer door te nemen om verdere interessante gebeurtenissen te vinden. Er zal vast wel meer zijn, dan hierboven beschreven.

En vooruit kijken. Wat valt daarover te zeggen. Ik heb geen speciale voornemens voor 2014. Alles loopt gewoon zoals het moet en dat zal ook gewoon zo doorgaan, naar mijn verwachting. Af en toe zullen er wel wat wijzigingen in mijn programma zijn. Dat zullen echter kleine aanpassingen zijn. Het vaste programma met drie keer een bezoek aan de studio van RTV ZOo, tafeltennis op woensdagochtend, bezoek aan mijn moeder op dinsdag en het wekelijkse bezoek van ambulant begeleider Roel blijft gewoon bestaan.

Voor Charlotte zal het fijn zijn, als Cecile in Olst zit en het weer wat rustiger wordt. Dat zou dus vanaf half februari moeten zijn. En Annewyke start in januari haar eerste echte coschappen in Arnhem, mooi als dat net zo loopt als de eerste fase in Nijmegen. De studie van Hilko loopt gewoon door. Prettig zou zijn als hij weer goede stageplekken vindt.

Ik kan natuurlijk verder wel zeggen, dat ik hoop dat niemand die ik ken (of ook niet ken) overlijdt of zo, maar dat is zo’n dooddoener en bovendien een vrij kansloze wens. En in maart 2014 zijn gemeenteraadsverkiezingen. Hopelijk levert dat GroenLinks Zwolle een mooi resultaat op. Maar ook daar heb ik weinig invloed op. Dat geldt ook voor de Olympische Spelen en het WK voetbal. Uiteraard hoop ik wel, dat PEC Zwolle weer een beetje de weg omhoog vindt. Dat hangt onder meer af van wijzigingen in de selectie, die in de winterstop plaatsvinden.

We zien het allemaal wel weer. Voor nu wens ik dus iedereen prettige feestdagen, een goed uiteinde zonder vuurwerkproblemen en een succesvol en plezierig 2014. Waarschijnlijk tot volgend jaar. Maar eerder een stukje zou theoretisch ook nog kunnen. Ook dat zien we wel.

Gepubliceerd 17-12-2013

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in